Tort cu crema de zahar ars

IMG_0281

Pentru ca azi este sambata, ce ai zice daca le pregatesti celor mici sau familiei intregi un tort? Nu stiu daca ai incercat pana acum, dar ce ai zice sa faci un tort cu crema de zahar ars? Oricui ii plac dulciurile, asa ca mai mult ca sigur va fi devorat intr-o clipa :).

Pentru a pregati acest tort cu crema de zahar ars, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

-crema de zahar ars: 150 g zahar pentru caramel, 8 oua, 1 litru lapte, 250 g zahar, zahar vanilinat;

-pandispan: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 3 linguri apa.

Mod de preparare:

Crema de zahar ars: intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini. Se lasa la racit.

Intre timp, intr-un alt vas se amesteca ouale cu un varf de sare, cele 250 g zahar, laptele si zaharul vanilinat.

Dupa ce s-a racit foarte bine caramelul se pune compozitia in cratita, cratita intr-o tava, iar in tava apa si se da la cuptor, la foc mediu.

Pandispanul: Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga apa rece. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se pun peste albusuri si se amesteca usor, dupa care se pune faina.

Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul pe deasupra si se mai lasa la cuptor pana se coace. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frisca.

Pofta buna la tort cu crema de zahar ars!

Sursa foto&info: gustos.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *