Vin rosu Crama Oprisor, Erotikon Merlot

Erotikon

Prima noastrã ediţie limitatã de “Artã şi Vin”, “Erotikon”, realizatã în colaborare cu pictorul Ciprian Paleologu, a reprezentat o serie întreagã de premiere Go to The Master Download. în primul rând, în dorinţa de a promova conceptul de “învechire acasã”, vinurile acestei colecţii au fost lansate încã “verzi”, însã cu un potenţial mare de pãstrare Download annabelle home. Cei care nu s-au grãbit, care au înţeles cã vinul este viu şi are vârstele sale, încep deja sã descopere şi sã înţeleagã felul în care trecerea timpului îşi lasã amprenta în evoluţia vinului 몬스터 길들이기 apk 다운로드. Lansate la începutul toamnei 2008, din vinurile unui an excepţional (2007), aceste vinuri s-au apropiat de pragul de maturitate abia la începutul lui 2010 şi îşi vor cãpãta expresia maximã dupã 2011 awk.

în al doilea rând, aceastã colecţie a reprezentat momentul în care o întâlnire avea sã schimbe pentru totdeauna “faţa” vinurilor din Oprişor – cea dintre vinificatorul Veronica Gheorghiu, cea care extrage maximum de expresie din fiecare strugure şi fiecare butoi de stejar, şi oenologul Liviu Grigoricã, alchimistul care descoperã proporţiile perfecte dintre vinurile ce compun, mai târziu, cupajele Download by the Ministry of Employment and Labor. Celor doi li se datoreazã fiecare dintre licorile ajunse în colecţiile de artã şi vin.

A fost şi prima întâlnire dintre Oprişor şi Ciprian Paleologu, într-un proiect care i-a dat artistului libertate totalã de exprimare Get Smart Download. Rezultatul a aprins, evident, discuţii între “purişti” şi “progresişti”, etichetele rezultate din acest experiment fiind catalogate în toate felurile, de la “artã eroticã” la “pornografie” 예전에 다운로드. Prea puţin s-a spus, însã, cã a Erotikon a fost (şi, în limita puţinelor sticle rãmase în teazur, mai este) prima colecţie care a adus în contemporan o temã clasicã – acea a legãturii dintre vin, artã şi erotism 180도 다운로드. De la nostalgia pântecului matern, prin sexul brutal, pur fizic şi, circular, pânã la miracolul naşterii şi redefinirea sinelui în mijlocul familiei, etichetele Erotikon vorbesc, în tuşe puternice, despre momentele care marcheazã viaţa fiecãruia dintre noi, fie cã vorbim de stadiile freudiene (oral, anal, falic, latenţã, genital) sau despre treptele literare – amor înflãcãrat, iubire carnalã, pasiune maturã şi privire atotcuprinzãtoare a înţeleptului 스윙 브라우저 무료 다운로드.

Poate fi achizitionat AICI

Erotikon Merlot
Aşa cum spune şi eticheta sa, Merlot-ul este unul dintre soiurile care pot produce cele mai mari variaţii de aromã şi gust, de la un petec de pãmânt la altul sau de la un an la altul 구글 스케치업 2018 다운로드. Capul care se întoarce în pântec – inversiune, reflexivitate a stãnescianului “sã te-mbrãţişez cu coastele-aş fi vrut” nu este doar nostalgia siguranţei amniotice. Gestul, construit egal din tandreţe şi supunere, pe de o parte, şi din invaziune şi luare în stãpânire a celuilalt, pe de alta, conţine atât cuprindere (un “prends-moi entierement”), cât şi despãrţire, rupere şi pãrãsire. Inversiuni pe care le regãsim şi în interiorul sticlei.

în vin, nuanţele contradictorii (muşchi de pãdure vs. condiment, fructe roşii vs. cafea) nu se plaseazã pe talerele balanţei, ci colaboreazã pentru a compune un vin complet, echilibrat, cu treceri line dinspre un capãt spre celãlalt al spectrului de arome. Integrarea taninilor se afla, la începutul verii 2010, aproape de final, urmând sã producã nuanţele de mãtase / catifea în viitorul an. încã plin de viaţã, Merlot-ul propune un atac picant, în ciuda aromelor intunecate de la începutul parcursului olfactive, pentru ca mai târziu, dupã ce se deschide complet, rolurile sã se inverseze: aromele devin mai luminoase, uneori ascuţite, în timp ce gustul (şi mai ales postgustul) evolueazã spre prune afumate, lemn, vanilie şi cacao.

 

sursa: vinul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *