Cel mai nou model Mercedes-Benz de acum in Romania

Cu noua Clasa A, Mercedes-Benz deschide un nou capitol in segmentul compact: A-ul transmite acum emotii deosebit de puternice prin design, are motorizari foarte performante, cu puteri cuprinse intre 80 kW (109 CP) si 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) si are cel mai bun coeficient aerodinamic din segment – 0,27.  In acelasi timp, noua Clasa A enunta un principiu esential al Mercedes-Benz: siguranta nu depinde de pretul masinii. Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard, printre altele, cu dotari precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST. Preturile noii Clase A incep de la 19.900 euro (fara TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY.

„Mercedes-Benz devine cel mai dinamic brand auto premium din lume. Prin felul in care a fost dezvoltata, noua Clasa A este o parte importanta a acestei schimbari. Noua Clasa A este complet noua, pana in cel mai mic detaliu. In industria auto, nu ai de multe ori sansa de a incepe de la zero, de la o simpla coala alba de hartie. Inginerii nostri au profitat din plin de aceasta oportunitate”, explica Dr Dieter Zetsche, Presedintele Daimler AG si Director General Mercedes-Benz Cars.

Cu o inaltime redusa cu pana la 160 de milimetri si linii noi de design, noua Clasa A comunica dinamism inca de la prima vedere. Designul schimbat radical a fost prezentat in toata lumea cu ajutorul conceptului A-CLASS si a fost primit cu un entuziasm debordant. Fiind aclamat cu putere, el a fost apoi implementat in versiunea de serie. Aparitia noii Clase A reprezinta prezentarea oficiala a noii strategii de design Mercedes-Benz. Rezultatul este un model compact in doua volume, cu un caracter unic si distinctiv, un interior cu forme foarte sportive si o finisare de o calitate foarte ridicata.

„Transpunerea noului stil dinamic Mercedes-Benz in clasa compacta a fost o sarcina foarte placuta pe care a trebuit sa o indeplinim”, explica Gorden Wagner, Directorul Departamentului Design Mercedes-Benz. „Niciun alt model din acest segment nu este atat de avansat stilistic precum Clasa A. Tipica pentru Mercedes este forma sculpturala a Clasei A. Liniile personalitatii sale, in special cele de pe lateralul autoturismului ii confera Clasei A  un volum si un caracter unice si foarte dinamice. Acest nou stil dinamic va fi perceput instantaneu si la prima privire asupra interiorului” a continuat acesta.

Proportiile definite puternic de suprafetele desenate cu personalitate caracterizeaza exteriorul noii Clase A. Interactiunea continua dintre suprafetele concave si convexe creeaza un joc spectaculos de lumina pe caroserie, in special in partile laterale ale acesteia, iar acest lucru ii confera autoturismului o distinctie aparte.

Caracteristicile definitorii ale partii frontale sportive sunt reprezentate de forma capotei fata in „V”, cu farurile impinse mult spre lateralele masinii, precum si grila radiatorului cu steaua Mercedes incadrata de traverse duble pe fiecare parte. Bara fata cu prizele de aer dimensionate generos sporeste caracterul dinamic al partii frontale. Design-ul farurilor, forma, precum si structura lor sunt definitorii pentru conceptul de design al noii Clase A. Modulele de lumina si LED-urile din interioarele farurilor au fost aranjate in asa fel incat sa simuleze imaginea unor flacari atunci cand sunt aprinse, in special luminile de rulare pe timp de zi si semnalizatoarele.

Interactiunea perfecta dintre designul dinamic si o aerodinamica exceptionala poate fi vizibila in designul plafonului. El combina o linie curata si dreapta cu o curbura in forma de arc spre partea posterioara. Silueta autoturismului dezvaluie linii ce curg armonios spre spate, unde se termina intr-o margine abrupta. Eleronul de pe plafon, care ascunde foarte elegant toate antenele, confera masinii o extra-tusa sportiva si finalizeaza spectaculos desenul plafonului.

Accentele stilistice ale partii din spate sunt dominate de o interactiune de forme si muchii concave si convexe. Stopurile continua forma puternica a umerilor laterali ai caroseriei, iar pozitionarea lor pe orizontala accentueaza latimea caroseriei. Functiile de iluminare ale stopurilor sunt asigurate de cabluri cu fibra optica si module LED (ambele optional).  Si aici, interactiunea dintre design si aerodinamica este foarte clara: finisarea stopurilor nu doar arata spectaculos – datorita muchiilor special gandite, aerul este directionat eficient spre spatele masinii.

Interiorul noii Clase A reprezinta un mare pas inainte in ceea ce priveste calitatea – atat a materialelor utilizate, cat si a felului in care acestea au fost desenate si imbinate. Liniile de design alese si materialele de o calitate superioara au fost imbinate pentru realizarea unui interior spectaculos. Toate insertiile din metal au fost argintate prin galvanizare, astfel ca interiorul este decorat cu elemente reale din metal, cu efect „cool touch” – reci la atingere in comparatie cu restul materialelor. Finisarile de acest tip au fost executate cu o atentie considerabila acordata detaliilor si par astfel ca au fost turnate intr-o singura piesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *