Afacerile mari au nevoie de bani multi, dar exista si afaceri mici care pot incepe de la sume modeste.
Sunt o multime de domenii de activitate in care cea mai mare parte a investitiei inseamna timp si inteligenta. Un simplu blog pe o anumita nisa in care investesti timp pentru a crea un continut de calitate atrage usor, usor vizitatori si apoi firme care doresc sa isi faca reclama. Experienta acumulata in orice domeniu poate fi transformata intr-o afacere de consultanta sau poti contrui un e-book pe care sa il vinzi online. Un magazin virtual poate fi pornit cu un numar mic de produse pe care le poti pune in vanzare din stocul producatorului. De la webdesign la vanzarea produselor pe care le faci in gospodarie, de la fotografie la organizare de evenimente, poti gasi numeroase modalitati de a porni cu pasi mici in lumea afacerilor.
Evident, daca vrei ca lucrurile sa arate profesionist, ai nevoie de o minima investitie in bani pe care sa o directionezi catre promovare si imagine: carti de vizita, un logo, un site profesionist, toate acestea pot fi realizate cu cateva mii de lei. Nu ii ai nici pe acestia? Bancile s-ar putea sa nu te ia in seama daca nu ai o firma cu un istoric de minim un an mai ales daca tu nu vrei sa accesezi imprumuturi de mii de euro.
Cateva mii de lei poti obtine usor apeland la companii precum Provident ce iti ofera imprumuturi de nevoi personale de pana la 5000 lei, in mai putin de 48 de ore. Rambursarea sumei imprumutate, inclusiv dobanda se poate intinde pe o perioada de pana la 14 luni ajungand la sume rezonabile pe care le poti suporta din primele venituri obtinute dupa lansarea micii tale afaceri.
Daca ai o idee, nu trebuie sa astepti “marele investitor” care sa pompeze sute de mii de euro. Acest lucru nu se va intampla sau cel putin, nu in calitate de finantator ci ca direct proprietar al ideii tale. Si, chiar daca se intrevede la orizont un astfel de investitor, testarea unei afaceri mici cu bani putini se poate dovedi o strategie castigatoare. Daca functioneaza, poti merge mai departe si poti cere finantare pentru un business viabil. Daca nu functioneaza, ai posibilitatea sa te repliezi si iti imbunatatesti ideea.
Tu ce iubesti? Florile? Bijuteriile? Cartile? Gandeste-te cum poti sa iti transformi pasiunea intr-o mica afacere. Estimeaza corect nevoile de finantare, iar solutia o poti gasi mult mai usor decat crezi apeland la un imprumut de nevoi personale.