5 pași pentru a crea o atmosferă romantică

Poate fi ziua lui de naștere, poate fi aniversarea primului vostru sărut sau poate fi o banală zi de joi, cert este că nu este neapărat nevoie de un motiv special pentru a petrece o seară romantică acasă, împreună cu iubitul tău. Vei avea însă nevoie de câteva elemente care să vă ajute să intrați în starea potrivită.

  1. Muzica potrivită

Pentru o seară romantică perfectă nu trebuie să lipsească muzica bună. Fie alegi ceva ce știi sigur că vă place la amândoi, fie cauți un playlist de jazz, r&b sau soul – există nenumărate site-uri de music streaming care te pot ajuta cu selecția. Las-o să se audă încet, pe fundal, dacă va fi prea tare, vă va distrage atenția de la conversație.

  1. Lumina diminuată

Probabil cel mai la îndemână mod pentru a intra într-o atmosferă romantică este să te folosești de lumină. Înlocuiește becurile vechi, fluorescente, cu unele LED, cu lumină caldă. Pe lângă avantajul că au o durată crescută a vieții și consum redus de electricitate, le poți diminua intensitatea atunci când dorești. Pentru asta ai nevoie doar de un variator de tensiune de la Arabesque – este ușor de instalat și se montează ca înlocuitor pentru întrerupătoarele clasice.

  1. Lumânări din plin

Probabil că ai deja un stoc făcut de lumânări parfumate. Ține câteva aprinse în fiecare cameră și baie. Poți amplasa unele și lângă oglinzi, pentru a da senzația de adâncime a camerei. Ai însă grijă să nu fie aproape de nimic inflamabil, precum perdelele, și să nu fie ușor de dărâmat. Ultimul lucru pe care cineva și l-ar putea dori de la o seară romantică ar fi un mic incendiu sau o vizită la urgență din cauza unei arsuri.

  1. Lenjeria de pat

Mătasea sau satinul sunt materialele ideale pentru lenjeria de pat, fiind foarte plăcute la atingere și în același timp sexy. La capitolul culori poți alege auriu, bronz, cupru, dar sunt binevenite și clasicele roșu, alb sau negru.

  1. Puțină băutură

Atâta timp cât nu exagerați și vă limitați la un pahar-două, alcoolul poate ajuta să vă destindeți, să vă deconectați mai rapid de la problemele din viața de zi cu zi. Evitați băuturile acidulate, mai bine alegeți un vin de calitate.

Foto credit