Puterea afirmatiilor benefice

Totul este energie, si, daca suntem constienti de acest lucru, ne directionam gandurile in favoarea noastra si ne alegem cuvintele cu atentie, atunci cand vrem sa transmitem ceva.

Universul este receptiv si raspunde, asa ca orice intentie se va manifesta in plan concret, daca este suficient de puternica, mai devreme sau mai tarziu, in functie de intensitatea cu care a fost emisa.

Mantrele sunt un instrument foarte util pentru a ne armoniza gandurile si undele cerebrale subtile, intrucat ne sustin sa adoptam o atitudine launtrica echilibrata, sa ne vindecam subconstientul de traume mai vechi, sa ne eliberam de obiceiuri nesanatoase si sa ne stabilim obiective marete si constructive.

“Reprogramarea” subconstientului se poate face prin identificarea unor programe mentale neconstructive si a unor credinte limitative nebenefice, curatarea lor si impregnarea unor idei-forta binefacatoare, in spatele carora sa existe o vointa constienta de a trai la cel mai inalt potential al menirii noastre.

Un exercitiu care functioneaza in instalarea unor noi programe mentale este acela de a ne alege o mantra sau o idee-binefacatoare si de a o rosti constient timp de 21 de zile, de 3 ori pe zi sau macar de 2 ori pe zi (de exemplu, dimineata, la trezire, si seara, la culcare).

Iata cateva exemple de mantre, in functie de nevoile fiecaruia:

“Sunt din ce in ce mai sanatos.”

“Manifest plenar sanatate dumnezeiasca.”

“Am incredere in viata, traiesc intr-un ocean de iubire divina.”

“Ma iubesc si ma aceept total, complet.”

“Ma iert, ma iubesc.”

“Debordez de forta si vitalitate trupeasca, sufleteasca si spirituala.”

“Sunt sanatate vibranta.”

“Astazi aleg sa fiu fericita si sa ma iubesc.”

“Traiesc intr-un univers prietenos si plin de posibilitati benefice.”

“MERIT sa fiu iubita, apreciata, sa traiesc in abundenta!”

“Astazi va fi o zi minunata!”

“Sunt curajoasa, indrazneata si frumoasa.”

“Sunt talentata si inteligenta.”

“Gandurile mele devin realitate.”

“Sunt indragostita de mine si de ceea ce sunt.”

“Sunt mandra de mine si de munca mea.”

“Am incredere in mine.”

“Renunt la tot ce nu pot controla.”

“Cred in mine.”

“Sunt blanda cu mine si cu ceilalti.”

“Sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce este in viata mea.”

“EU SUNT” este una dintre cele mai puternice afirmatii, care ne conecteaza direct cu Divinitatea, cu Sursa Atoatecreatoare, are puterea de a ne ancora in momentul prezent, unde este toata energia, de a ne transforma, de a ne trezi si de a ne armoniza pe toate palierele noastre. “EU SUNT” ne intareste psihic la nivel constient si subconstient, oferindu-ne o putere fantastica.

Vorbirea inconstienta ruleaza multe programe preluate, de regula, in trecut din mediul in care am trait, din societate (familie, scoala, prieteni, etc).

A vorbi constient inseamna sa surprinzi toate aceste cuvinte cu semnificatii nefaste si sa le inlocuiesti cu alte variante generatoare de putere. O afirmatie veritabila are o putere incredibila atunci cand vine din inima, cu intensitate si sinceritate.

Cand suntem in conexiune cu Sinele nostru superior, simtim o nevoie viscerala de a ne supraveghea intentiile, iar orice intentie este ca o samanta plantata care urmeaza sa dea roadele dorite.

In tot acest proces, ai nevoie de perseverenta, vointa si rabdare.

Metamorfoza omizii care devine fluture este cea mai buna metafora pentru a exemplifica procesul de evolutie dintr-o fiinta inconstienta intr-una constienta de frumusetea si capacitatile ei.

Ca si in cazul unui fluture fascinant, transformarea necesita timp pentru a ajunge la rezultate durabile.