Cine e cea mai de succes Carierista?

O cariera de succes incepe cu multa munca, ambitie, devotament, placere si un moment de inspiratie. A fi femeie, a fi o femeie puternica, a fi o femeie de cariera, a fi o Carierista de succes, cu siguranta nu este usor. Si pentru ca in orice moment trebuie sa invatam si sa ne perfectionam, Amelie s-a gandit sa va puna la incercare. Care este cea mai de succes Carierista de la noi? Mai jos, cateva cuvintele despre povestile lor de succes.

Raluca Turcan

Fara sa ii fie teama, Raluca Turcan a pornit pe un drum greu – sa demoleze prejudecatile legate de femei in politica. Intr-o lume a turcanralucabarbatilor, Raluca Turcan a reusit intr-un timp foarte scurt sa se impuna si sa doboare orice asteptari. Sincera in comunicarea ei cu publicul, mama si sotie, parlamentar din 2007 pana in prezent, Vicepresedinte al grupului politic din care face parte, activ implicata in proiecte umanitare si pentru tineri, Raluca Turcan este o femeie de admirat.

Andreea Esca

esca1“Buna seara, Bucuresti! Buna seara, Romania!” Acum zece ani, Andreea Esca rostea pentru prima data aceste cuvinte in fata telespectatorilor ei. Si de atunci pana acum nu a incetat sa ne uimeasca cu realizarile sale profesionale. Este una dintre cele mai puternice femei din mass-media romaneasca, si reuseste sa imbine o cariera de invidiat cu o viata de familie minunata. Mama a doi copii, Andreea Esca a fost votata Cel mai iubit om de televiziune in 2003 si a primit titlul de Femeia Anului in 2002 si 2003. Este un Trendsetter – mereu indrazneata si surprinzatoare in alegerile vestimentare pe care le face, fidela alegerilor facute, dinamica si intreprinzatoare – are propria afacere, iar pentru Romania, Andreea Esca a devenit un brand puternic si influent.

Camelia Sucu

Camelia Sucu este un model, in afaceri, in viata de zi cu zi. A fost numita una dintre cele mai bogate si mai de succes femeicamelia-sucu din Romania, clasandu-se pe locul 8 in topul revistei “Capital”. A trecut peste toate greutatile din viata personala si si-a cladit pas cu pas una dintre cele mai de invidiat business-uri din Romania. A inceput in anii ’90 alaturi de Dan Sucu. Acum merge mai departe singura alaturi de copiii ei. A demonstrat ca daca ai vointa, putere si ambitie, orice este posibil.  A promis ca va scrie si o carte despre succesul femeilor in afaceri si despre cum experientele personale grele te vor face

mai inteleapta, mai puternica, mai femeie.

Gabriela Vranceanu Firea

gabrielavranceanufireaIubeste teatrul, poezia, arta, lectura. Imbina cariera de televiziune, cu familia si versurile. Cariera Gabrielei Vranceanu Firea este una de invidiat. A fost Purtatorul de Cuvant al Guvernului, consilier de imagine si relatii publice al premierului Mugur Isarescu. Acum, prezinta Observatorul de la orele 19.00 din fiecare zi de week-end si este moderatorul emisiunii “Saptamana Financiara”. Este una dintre putinele femei din Romania care nu a cautat succesul profesional, ci l-a construit incepand cu lectiile de pian, cu lungile ore de matematica, si terminand cu masterele in strainatate sau cu o pozitie importanta in fruntea unui trust de presa. Are o prezenta de spirit deosebita, o dorinta nestavilita de a ajuta, de a inspira.

Andreea Marin

andreea_marinSpunem “Surprize, surprize!” spunem Andreea Marin. Pana la retragerea din lumea televiziunii, Andreea Marin se afla la carma celei mai importante si longevive emisiuni de la noi din tara. Timp de zece ani a fost cea mai de succes emisiune de sambata seara. Jurnalist, prezentatoarea stirilor TVR, realizator, producator-executiv “Surprize, surprize”, Director Editorial la “Business Woman Magazine”, realizator emisiuni de radio, actrita, femeie de afaceri, imaginea unor brand-uri internationale precum Garnier, BMW, Proter&Gamble, ambasador Unicef pentru Romania, realizator documentare inedite pe taramuri indepartate, sotie, mama devotata, femeie puternica si frumoasa. Toate acestea sunt atributele Andreei Marin si doar o mica parte din ce a reusit sa faca in cariera pana acum.

Monica Tatoiu

tatoiu1-205472912a8c8f9ad8899_230_220_Monica Tatoiu este o forta a naturii. Mereu incisiva, atenta, ferma, categorica, hotarata, zambitoare, feminina – in cateva cuvinte o femeie care are multe de spus si care demonstreaza ca in viata ambitia si tenacitatea sunt atuuri de mare pret. A inceput cu o cariera in invatamant, fiind profesoara de matematica. S-a reorientat, insa, catre palpitanta lume a afacerilor unde pregatirea de matematician a fost de real folos. Are un doctorat in matematica si unul in filozofie. In prezent, este directorul general al companiei Oriflame. In 2001, a primit distinctia “Femeia Anului”, iar in 2008 i-a fost acordat premiul “The Personality of the Year 2008 for an European Romania” acordata de presedintia Uniunii Europene cu ocazia ”Zilei europene a concurentei si competitivitatii in Romania”. Conduce o afacere de succes, scrie, isi educa fiul, este sotie. Orice aparitie a Monicai Tatoiu are personalitate, se face remarca prin tinuta si caracter, agerime si perspicacitate, feminitate si educatie.

Toate aceste femei, in opinia Amelie, au o cariera de succes, au o viata de familie implinita, reusesc sa gaseasca echilibrul perfect intre personal si profesional, sunt puternice si, pentru multe dintre noi, sunt un model demn de urmat.

Pentru voi, dragele mele, care dintre cele sase mari doamne a reusit cel mai bine pe plan profesional?