Feng Shui in bucatarie

Poate suna ciudat sa asociezi notiunea de feng shui cu bucataria insa in realitate aranjarea acestei incaperi este la fel de importanta ca oricare alta.

In bucatarie se regasesc doua elemente antagonice apa si focul, esentiale in prepararea mancarurilor. Focul este yang, apa este yin. Pentru a se asigura armonia intre apa si foc este necesara separarea celor doua.

Astfel, nu amplasati niciodata aragazul langa chiuveta. Nu este indicat nici sa le lipiti de acelasi perete. Daca spatiul din bucatarie nu este prea generos, puteti separa aragazul si chiuveta, deci focul si apa, printr-un corp din lemn sau metal.

Incercati sa pastrati aragazul si celelalte obiecte necesare gatitului, curate. Dincolo de explicatii firesti, de natura igienica, murdaria din bucatarie este considerata de catre practicienii feng shui un impediment in calea unei stari de bine general.

Spre deosebire de celelalte incaperi din casa bucataria ar trebui zugravita in alb, culoare care se armonizeaza cu menirea incaperii. Obiectele casnice si accesoriile din bucatarie ar trebui de asemenea sa fie albe.

Evitati depozitarea in bucatarie a obiectelor care nu au nicio legatura cu spatiul in cauza pentru ca chi-ul sa circule mai bine.

Bucataria trebuie sa aiba forma patrata sau dreptunghiulara. Usa de la intrarea in casa nu trebuie sa fie fata in fata cu usa de la bucatarie. Pozitionarea ideala a aragazului trebuie sa fie pe un perete orientat spre est sau sud si niciodata in fata unei ferestre. Cand gatiti la aragaz nu trebuie sa fiti cu spatele la usa.