Reteta de Pasca

In noaptea Invierii Domnului, la sfarsitul slujbei se ia Sfanta Pasca. Acest obicei vine in completarea impartasaniei noastre, ca semn al trecerii Postului.
Pasca este preparata acasa, in Sambata Mare cu mare drag, de bucataresele familiei si apoi este dusa in semn de ofranda la Biserica. Acolo este sfintita si taiata in cubulete, iar fiecare credincios la plecarea din biserica ia o bucata de pasca si  o duce mai departe celor din familie.

Pentru a prepara pasca, ai nevoie de vreo 45 de minute libere si cateva ingrediente:
– faina  (aproximativ 500 grame)
– drojdie ( un cubulet)
– 5 oua
– 5 linguri de zahar
– un varf de cutit de sare
– branza sarata
Se framanta faina cu apa, un ou, zahar (2 linguri) si sare si se lasa la dospit aproximativ o ora. Branza sarata sau dulce, dupa preferinta se amesteca cu restul oualor, zaharul, un varf de cutit de sare.
Aluatul crescut se imparte in 3 parti: o prima parte care se aseaza pe tava unsa cu margarina, un strat de amestec de branza si inca un strat de aluat. Restul aluatului ramas se foloseste pentru a da forma unei cruci, care se va aseza pe restul preparatului.

Se baga la cuptor si se scoate cand s-a copt indeajuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *