Tipuri de teste de sarcina

Testul de sarcina poate sa aduca ori un vis indeplinit ori un adevarat cosmar pentru viitoarea mamica pmbok 4th Korean version pdf. In orice caz, ideal este ca acel test de sarcina sa fie exact ca sa nu fie nevoie sa trecem printr-un carusel de emotii de fiecare data cand repetam testul de sarcina small house in the woods.

Toate testele de sarcina, fie ele efectuate din sange sau urina, evidentiaza prezenta in lichidul testat (sange sau urina) a unui hormon secretat de organismul femeii numai in perioada de sarcina Young Pig. Acest hormon poarta numele de gonadotropina corionica umana (HCG) sau “hormonul sarcinii”. HCG este un hormon secretat de placenta si poate fi dozat din sange sau urina dupa 7 zile (din momentul implantarii oului) de la fecundare from Kokuriko Hill.

Majoritatea femeilor apeleaza prima data la testul de sarcina din urina, acesta fiind mai avantajos, deoarece se gaseste in orice farmacie, este usor de folosit, ieftin si poate fi facut acasa pentru ca nu necesita prezenta unei asitente medicale 스타크래프트 1.18.1 다운로드.

Acest tip de test de sarcina poate fi facut dupa 2 saptamani de la contactul sexual banuit a fi urmat de fecundare, pentru a evita rezultatele fals negative (sarcina sa fie prezenta, dar testul sa nu detecteze nivelul inca mic de HCG din urina femeii) 숏버스 다운로드. Este recomandat sa astepti pana in ziua in care ar fi trebuit sa apara menstruatia, si sa faci testul folosind prima urina de dimineata, aceasta fiind mai concentrata si deci avand o cantitate mai mare de hormon de sarcina (cu cat concentratia de HCG in urina testata este mai mare, cu atat mai usor va fi detectata de testul de sarcina) Download 10g of Oracle Database.

Pe piata exista diferite tipuri de teste de sarcina din urina: pentru unele trebuie sa recoltezi urina intr-un recipient si sa introduci in urina capatul unui betisor de plastic, pentru altele trebuie sa pipetezi cateva picaturi de urina pe betisorul indicator 뷰티풀 다운로드. Dupa cateva minute de asteptare, rezultatul poate fi marcat prin culoare (de obicei exista 2 liniute, una de control si alta care specifica prezenta hormonului), prin semnele “+” (sarcina prezenta) sau “-” ( sarcina absenta) sql developer 다운로드. Timpul de asteptare si modul in care e afisat rezultatul depind de fiecare test in parte, de aceea este recomandata citirea instructiunilor de folosire pinterest 이미지 다운로드.

Testele de sarcina din urina au o acuratete de 98-99%, presupunand ca ambalajul este intact, termenul de valabilitate este respectat, ai citit cu atentie prospectul si ai urmat intocmai instructiunile. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, fidelitatea testului scade, si rezultatele nu pot fi considerate precise. Indiferent de rezultat, se recomanda repetarea testului dupa cateva zile pentru mai multa siguranta.
Daca rezultatul testului de sarcina din urina este pozitiv, trebuie sa consulti medicul pentru confirmarea sarcinii printr-un examen clinic si un test de sarcina facut din sange.

Testul de sange pentru detectarea sarcinii

Testul depisteaza precoce instalarea unei sarcini, putand fi efectuat la 6-7 zile de la ovulatie si avand o acuratete de 100%. Testul trebuie facut intr-o unitate medicala avizata. El se bazeaza pe acelasi principiu de a depista prezenta HCG in sangele testat.
Exista 2 tipuri de teste de sange: unele cantitative (foarte precise, care depisteaza cantitatea exacta de hormon de sarcina din sange) si unele calitative (au cam aceeasi fidelitate ca si teste efectuate din urina, ele sesizand doar prezenta sau absenta HCG in sange, nu cantitatea exacta a acestuia).
Testul de sange trebuie insotit de un examen clinic ginecologic (tuseu vaginal) si de efectuarea unei ecografii (aceasta poate sa sesizeze prezenta unei sarcini dupa primele 2 sapatamani).

Daca urmezi un tratament pentru infertilitate care foloseste hormonul HCG, testul de sarcina poate sa nu fie valabil, pentru ca medicamentele pe baza de HCG pot influenta aceste teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *