Filme de dragoste

Trebuie sa recunoastem – ne plac filmele de dragoste. Ne place atunci cand este seara, sa ne uitam la un film, sa suspinam, sa ne identificam cu eroina, sa il iubim si sa il uram alternativ pe eroul principal si la sfarsit sa ne bucuram ca un copil pentru finalul fericit. Nu conteaza ca ne asteptam de la inceput la acest final dar parca acel final fericit ne da si noua sperante pentru un final la fel de fericit si in povestile noastre de dragoste. Deci, care sunt preferatele noastre, filmele pe care le vedem de fiecare data si oftam prelung?

Gone with the wind. Nu poti sa te numesti femeie daca nu ai vazut macar o data in viata acest film. Cred ca face parte deja din instructia pe care o fac mamele cand esti mica. “Fii atenta, ai grija sa te respecte si uita-te la “Pe aripile vantului”!” Scarlett O’Hara este un personaj atat de puternic pe cat este Rhett Butler de fermecator. O sa fii sfasiata intre sentimentele de simpatie pentru cele doua persoanaje asa ca vei uita de faptul ca filmul dureaza aproape 4 ore!

Casablanca. Si acesta este un clasic. Simt o atractie deosebita pentru filmele alb-negru si Humphrey Bogart, dar nu cred ca o sa ma blamati foarte tare. Aceasta este povestea clasica care ne spune ca uneori in dragoste este mai bine sa stii cand sa renunti pentru a nu regreta mai tarziu. Cum bine spune Ilsa: “Maybe not today, maybe not tomorrow, but soon and for the rest of your life.”

Titanic. Probabil si tu te afli printre cele care au vazut Titanicul de cel putin 5 ori. Nu pentru ca vrei, nu pentru ca ai nevoie ci pentru ca pur si simplu nu poti sa te abtii. Este mica noastra placere vinovata, care ne face sa suspinam de fiecare data. Hai, daca se mai intindea putin si nu ii dadea drumul, poate puteau sa traiasca amandoi!

The Notebook. Cine nu a vazut pana acum The Notebook, trebuie sa isi cumpere DVD-ul si un pachet mare de servetele. O sa vedeti de ce!

Ghost. Acesta este filmul care ne face sa credem in iubire vesnica care va continua chiar si dupa moartea unuia dintre parteneri. Scena dintre Demi Moore si Patrick Swayze cand ea “olareste” ceva este memorabila. Iti va smulge cu siguranta un oftat mare!

Dar care sunt filmele voastre preferate de dragoste? Care te fac sa suspini si sa te simti plina de speranta?