Un pahar cu bere pe zi poate reduce cu 31% incidenta bolilor de inima

Un pahar cu bere baut in fiecare zi poate avea un aport important in prevenirea bolilor cardiace, arata un studiu efectuat în Laboratoarele Fondazione di Ricerca e Cura „Giovanni Paolo I,” din Italia, ale cărui rezultate au fost publicate de European Journal of Epidemiology Download Diablo 3 for free.

Mai mult, alte cercetari recent efectuate in paralel in Cehia si Australia reconfirma aceste rezultate si leaga o dată în plus consumul moderat de bere de reducerea riscului de imbolnavire a inimii scratch programming.

Studiul realizat de cercetatorii italieni s-a desfasurat la finele anului trecut si a inclus analiza altor 16 studii efectuate pe mai mult de 200.000 de participanti Holly Motors download. Cercetatorii au observat ca persoanele care consumau un pahar de bere pe zi prezentau un risc de a dezvolta boli cardio-vasculare cu 31% mai redus decat cei care nu consumau aceasta bautura 텍스북 2.2 다운로드.

„Rezultatele studiului sunt imbucuratoare pentru iubitorii de bere, carora li se reconfirma practic un beneficiu pe care consumul moderat de bere il are – scaderea incidentei bolilor cardio-vasculare Novinson download. Datorita compozitiei sale, berea, consumata insa cu moderatie – conditia obligatorie pentru ne afla in zona de beneficii pentru organism –  poate creste cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel incat riscul aparitiei bolilor coronariene se reduce Pre-season renewal download.Iata ca berea este un obiect de studiu interesant pe toate meridianele si sunt convinsa ca in viitor vom avea semnale la fel de pozitive ca urmare a derularii unor studii si in Romania, prin intermediul burselor de cercetare pe care Centrul de Studi despre Bere, Sanatate si Nutritie le acorda Insidious.”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Cercetatorii au identificat de asemenea si alte calitati ale berii care nu se regasesc in cazul altor bauturi alcoolice Download Barcode 128. Aceasta contine mai multa apa – în proportie de peste 90%. In plus, berea contine carbohidrati, potasiu, magneziu si vitamine de tip B, inclusiv acid folic hy 헤드 라인 다운로드. Astfel, un pahar de bere pe zi ofera peste 15% din doza zilnica recomandata a acestor substante. In plus, consumata moderat, berea poate scadea nivelul de homocisteina din sange, care in cantitati mari este un factor activ in producerea bolilor de inima 한컴 오피스 2010 체험판 다운로드.

Studii paralele desfasurate in comunitati in care se consuma berea, din Australia si Cehia, leaga de asemenea consumul moderat de bere de scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima.  Astfel, 3.000 de iubitori de bere care au participat la studiu in Australia, pe o perioada de 10 ani, au inregistrat un risc de imbolnavire cu peste 20% mai mic fata de cei care nu au consumat aceasta bautura. In plus, studiul desfasurat in Cehia a demonstrat ca barbatii cu cel mai mic risc de a suferi un atac de cord beau intre 4 si 9 litri de bere pe saptamana, adica intre 7 si 15 pahare pe saptamana, înscriindu-se astfel în limitele unui consum de bere moderat.

Asemeni colegilor lor din celelalte ţări, si cercetatorii italieni atrag atentia asupra faptului ca rezultatele studiilor se confirma pentru un consum moderat de bere. Mai mult, aceasta bautura trebuie combinata cu un stil de viata sanatos, excesele alimentare si sedentarismul fiind total nerecomandate.

Surse studii:

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *