6 metode de aplicare a fondului de ten

Fondul de ten este un produs nelipsit din trusa de beauty a multor doamne si domnisoare in zilele noastre. Pentru unele dintre ele este chiar un produs indispensabil si de aceea m-am gandit sa vorbim despre diferitele texturi ale acestui produs si modalitatile in care poate fi aplicat.

In alegerea fondului de ten trebuie sa tinem cont de cativa factori: tipul de ten, nuanta tenului, gradul de acoperire si factorul de protectie solara.

In general persoanele cu tenul normal sau uscat vor opta pentru o textura mai cremoasa, putand folosi chiar un produs care contine ulei.

Persoanelor cu tenul gras, mixt (uleios in zona T si putin uscat in rest) li se recomanda sa foloseasca o textura lichida, fluida care sa nu contina ulei. Daca totusi doriti o acoperire mai mare si veti opta pentru un produs mai cremos, trebuie sa aveti grija sa nu contina uleiuri.

Un lucru foarte important de retinut este faptul ca trebuie sa existe o coerenta intre produsele folosite pe ten, adica trebuie sa evitati folosirea combinata a produselor pe baza de ulei cu cele fara. Daca de exemplu crema de fata si baza de machiaj nu contin ulei si folositi un fond de ten care contine uleiuri, machiajul nu va rezista.

Aplicarea fondului de ten trebuie facuta pe tenul curatat, tonifiat si hidratat. Amelie iti va expune toate metodele prin care iti poti aplica fondul de ten si iti va da cateva sfaturi pentru o aplicare impecabila.

1. Degetele
Este cea mai raspandita si folosita metoda.

Aplicarea trebuie facuta prin miscari scurte de tapotare si nu de frecare (asa cum intinzi crema) pentru ca fondul de ten trebuie sa ramana la suprafata si nu sa incarce tenul. Daca v-ati intrebat pana acum de ce nu rezista fondul de ten intreaga zi, acesta poate fi unul dintre raspunsuri.

Persoanelor care au probleme cu luciul li se recomanda sa fixeze fondul de ten cu o pudra.

sursa foto

2. Buretelul
Atat fondul de ten crema, cat si cel lichid se aplica foarte bine cu buretelul. Ai grija sa il umezesti putin inainte pentru o aplicare uniforma si ca sa impiedici ca buretele sa absoarba o cantitate mare de produs.

Aplicarea trebuie facuta prin miscari repetate de tapotare si nu prin frecare. Majoritatea makeup artistilor prefera aceasta metoda de aplicare a fondului de ten pentru ca nu incarca tenul si pentru ca se poate adauga produs pana se obtine rezultatul dorit.

Nu uita ca dupa fiecare folosire sa clatesti buretelul!

sursa foto

3. Pensula clasica de fond de ten
Se recomanda folosita pentru produsele cu texturi lichide si foarte fluide. Perii sunt sintetici pentru a nu absorbi prea mult produs, iar daca este folosita cu un produs cremos poate lasa dare inestetice.

Incepeti aplicarea dinspre centrul fetei (frunte, nas, barbie) catre extremitati.

sursa foto

4. Pensula de stippling sau Pensula Duo-fibre
Este o pensula formata atat din par sintetic (cel alb), cat si din par natural (cel negru) sau 100% din par sintetic, precum este cea din imagine.

Aplicarea se face mai intai prin miscari de tapotare a fondului de ten pe toata fata, iar apoi apasand mai tare prin miscari circurale se uniformizeaza produsul. Aspectul final obtinut este unul asemanator aerografului (vezi mai jos) si este preferatul meu.

Alte avantaje ale acestei metode ar fi rezistenta pe care o ofera produsului pe ten prin fixarea foarte buna si timpul scurt. Dureaza foarte putin sa aplici fondul de ten cu aceasta pensula iar rezultatul este uniform.

Putini makeup artisti prefera aceasta metoda pentru ca nu iti permite sa controlezi la fel de bine cantitatea de produs aplicata precum o face buretelul.

sursa foto

5. Pensula buffer
Este din par 100% sintetic si este asemanatoare pensulei duo fibre.

Permite o aplicare usoara atat texturilor fluide, cat si celor mai cremoase iar rezultatul este unul uniform.

sursa foto

6. Aerograful

Aerograful este un instrument de pictura care a cucerit si lumea machiajului. Acesta actioneaza ca un spray care aplica fondul de ten in mod natural astfel incat porii, ridurile si alte imperfectiuni ale pielii sunt perfect acoperite fara a fi evidentiate.

Machiajul cu aerograful este nu mai natural si rezistent si tocmai de aceea din ce in ce mai multe mirese il prefera.

sursa foto

sursa foto inside