Andreea Păstîrnac s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din Bulgaria

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din Bulgaria, în timpul unei vizite de lucru în țara vecină, care s-a desfășurat de vineri până luni, informează un comunicat al ministerului transmis AGERPRES.

Cu această ocazie, ministrul a vizitat organizația “AVE”—Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, cu sediul în Vidin, unde copiii care urmează cursuri de limbă română în regim de clase pilot au prezentat un program artistic în limba română.

Condusă de către Ivo Gheorghiev, organizația promovează cultura, tradițiile și obiceiurile românești, prin programe sprijinite inclusiv de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, arată sursa citată.

Totodată, demnitarul român a participat la de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional folcloric al cântecului și dansului româno-vlah 2017, “Tradiții românești vii”, organizat în regiunea Vidin de Asociația Vlahilor din Bulgaria, condusă de Plamka Radoslavova. În cadrul festivalului, români din Bulgaria, Serbia și România au prezentat tradițiile, obiceiurile, dansurile și cântecele românești specifice regiunilor din care fac parte.

În contextul vizitei, a avut loc o întrevedere cu autoritățile locale din Vidin, în cadrul căreia părțile au discutat modalități de promovare și păstrare a patrimoniului cultural și lingvistic specific celor două comunități etnice.

Mai multe detalii pe pagina DiasporaLive.ro…