Cântăreaţa Mary J. Blige datorează fiscului american peste 3,4 milioane de dolari

Problemele financiare ale cântăreţei Mary J. Blige au devenit tot mai serioase, după ce fiscul american a dat-o în judecată pe renumita artistă, de la care solicită achitarea sumei de 3,4 milioane de dolari, care reprezintă taxe şi impozite neachitate.

În noul proces, experţii de la IRS (Internal Revenue Service) afirmă că Mary J. Blige trebuie să achite suma de 3,4 milioane de dolari, reprezentând taxe şi impozite neachitate aferente anului 2009 (574.907 dolari), 2010 (2.203.743 dolari) şi 2011 (647.604 dolari), informeazăTMZ.com.

Artista americană, care a fost dată în judecată la începutul lunii februarie şi pentru neachitarea unui împrumut bancar de 500.000 de dolari, datorează totodată statului New Jersey suma de 901.769 de dolari, potrivit unor documente oficiale.

Noul proces reprezintă încă o problemă de natură financiară cu care se confruntă cântăreaţa newyorkeză. În 2011, ea a fost dată în judecată pentru că nu a achitat un alt împrumut la bancă, în valoare de 2,2 milioane de dolari, şi, tot anul trecut, fundaţia ei de caritate, The Mary J. Blige and Steve Stoute Foundation for the Advancement of Women Now Inc, a fost acuzată de deturnare de fonduri şi de înşelăciune, prin utilizarea frauduloasă a banilor destinaţi unor burse studenţeşti.

Artista americană a spus că situaţia financiară dezastruoasă a fundaţiei sale a fost cauzată de personalul acestei organizaţii: “Problema e că nu am avut oameni potriviţi la locul potrivit pentru a face lucrurile potrivite”.

Pe parcursul celor 15 ani de carieră, Mary J. Blige a lansat pe piaţă nouă albume şi a fost recompensată cu nouă premii Grammy. Cel mai recent album, lansat în anul 2011, se numeşte “My Life II… The Journey Continues (Act 1)”. Mary J. Blige este singurul artist din lume care a fost premiat cu Grammy la toate cele trei categorii majore ale muzicii afroamericane – “R&B”, “Rap” şi “Pop & Gospel”.

 

 

sursa articol: mediafax.ro