Scapa de acnee in 2 saptamani!

Acneea este una dintre cele mai neplacute probleme cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii. Acneea este o problema specifica tenului gras, dar aceasta nu este o regula pentru ca fiecare dintre cele 4 tipuri de ten (normal, gras, uscat si mixt) poate avea tendinte acneice.

Amelie iti recomanda un program intreg de ingrijire a tenului care te va scapa de acnee in 2 saptamani!

Inainte de toate trebuie sa stii ca ingrediente precum alcool, mentol, camfor, lămâie NU sunt recomandate in tratarea acneei.De fapt, aceste ingrediente distrug bariera naturala a pielii, incetinesc procesul de vindecare al pielii, dar si genereaza iritatia pielii care duce la o productie suplimentara de sebum.

Dimineata

Pasul 1 – Curatarea fetei trebuie facuta cu un produs solubil in apa (spuma, crema sau gel) destinat tenului gras. Tenul nu trebuie agresat, ci masati prin miscari circulare. La sfarsit uscati prin tamponare si nu iritati tenul. Dupa fiecare spalare folositi un prosop curat. Daca mentineti folosirea aceluiasi prosop zile indelungate nu veti scapa de acnee pentru ca microbii se vor mentine in fibrele materialului.

Pasul 2 – Aplica un produs anti bacterian. Acesta trebuie sa contina ingredienta care sa omoare bacteria P. Acnes. Poti folosi  Brevoxyl sau Skinoren.

Pasul 3 – Foloseste un produs hidratant, destinat tenului gras, cu textura lichida si care sa contina factor de protectie solata cat mai mare. Daca urmatorul pas consta in aplicarea machiajului, atunci va puteti orienta catre un produs care sa contina silicon. Siliconul este un derivat din silica care hidrateaza si retine apa in piele. Acest ingredient este folosit si pentru vindecarea ranilor si imbunatatirea aspectului cicatricilor.

 

Seara

Pasul 1 -Demachierea – acest pas nu trebuie sarit chiar daca nu ati purtat machiaj. Demachiantul trebuie sa fie unul destinat tipul dvs de ten si se face prin masarea fetei cu miscari circulare si apoi indepartarea lui cu ajutorul unei dischete sau vata.

Pasul 2 – Curatarea – se face cu acelasi produs folosit la Pasul 1 – dimineata. De asemenea, trebuie folosit un prosop curat pentru uscarea fetei.

Pasul 3 – Exfolierea – trebuie facuta cu un produs ce contine acizi exfolianti (de exemplu: acidul salicilic BHA). Produsul ce contine exfolianti se aplica pe fata complet uscata (foarte important) in strat subtire si nu se limpezeste. Se asteapta cateva minute sa intre în piele inainte de a trece la pasul urmator.

Pasul 4 – Hidratarea – se face cu un produs destinat tenului gras, dar care nu trebuie sa contina alcool.

In cazul in care aveti probleme foarte mari cu acneea va recomandam sa consultati un medic dermatolog.

Sursa informatii: www.pasagera.ro