CRIM cauta voluntari

CRIM (https://www.facebook.com/CRIM.ROMANIA) este prima scoala de activism civic prin arta din Romania. CRIM este o ilustrare a modului in care initiativele civice pot mari sansele de a stimula normalitatea democratica prin dezbatere, dialog si interactiune. De fapt CRIM este un acronim: CReativitate si IMaginatie.

CRIM se adreseaza celor care care aleg libertatea in locul conformismului si pozitia critica in locul nepasarii sau a lehamitei. Participarea la CRIM nu implica costuri financiare: doar cateva ore dedicate din timpul liber pentru intalniri cu oameni care ar putea fi sursa de inspiraţie si care aduc o contribuţie la formarea unei forte civice in stare sa schimbe ceva.

CRIM isi propune sa asambleze laboratoare sociale alternative capabile sa stimuleze dialogul civic intre participanti, prin incurajarea gandirii critice si a luarilor de pozitie pe diferite teme. Vor avea loc debate-uri, proiectii de filme, jocuri de societate, lecturi de grup, planificarea unor flash-mob-uri, training-uri pe diferite teme (de la advocacy la libertatea de exprimare), montarea unor spectacole de arta contemporana si chiar o scoala de vara de 6 zile.

Şcoala a fost lansata de Organizatia civica Militia Spirituala, alaturi de CeRE, Ecopolis, One World Romania Association si ARDOR şi susţinuta financiar de catre  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Asadar, cine vrea sa fie printre cei care dau tonul schimbarii, printre cei dispusi sa-si faca vocea auzita este aşteptat sa se inscrie la prima scoala de activism din Romania.