Creativitatea – cea mai ieftina investitie in materie de fashion

Nu stiu altii cum sunt, dar eu una consider moda, o arta in adevaratul sens al cuvantului si nu un domeniu facil bazat pe consumerism si superficialitate.

Putem identifica cu usurinta elemente comune in moda si pictura, spre exemplu. Ganditi-va ca totul porneste de la o idée, care prinde forma si culoare, iar apoi se concretizeaza in ceva menit sa incante privirea. Iar ideea, la randul ei este un produs al imaginatiei proprii, o viziune ce izvoraste din ungherele mintii.

Moda ne confera  libertate de exprimare si  curaj sa ne depasim limitele.   Intr-o lume care tinde din ce in ce mai mult spre standardizare, sa imbraci o tinuta ingenioasa, creata de tine insati, pe care sa  o accesorizezi intr-o maniera originala, este o modalitate de a te face remarcat si de a iesi din anonimat.

Creativitatea se poate manifesta spectaculos in domeniul fashion-ului.  Si martore ne stau creatiile vestimentare ale caselor haute couture de renume: Chanel, Dior, Valentino, si multe altele. Designerii sunt  oameni care si-au folosit din plin imaginatia pentru  a scoate in relief frumusetea feminina. Noi de ce nu putem fi proprii nostri designeri? Este simplu. Avem  nevoie de o idée, o bucata de material si de o masina de cusut. Daca nu stapaniti arta cusutului, apelati la serviciile unei profesioniste. Nu-i complicat deloc. Ganditi-va la vremurile de altadata cand doamnele purtau rochii lucrate manual. Erau ele mai putin frumoase?

Tinutele pe care le cream personal devin parte din noi, deoarece din noi au fost create. Sunt asemenea actului divin de creatie. Un outfit transmite multe despre personalitatea noastra. De  aceea trebuie sa existe o armonie intre ceea ce purtam si felul nostru de a fi.

Vi s-a intamplat vreodata  sa probati o rochie sau o bluza care sa fie in tendine, dar cu toate astea sa simtiti ca nu este pentru voi si vice-versa?  Mie personal mi se intampla frecvent sa probez o piesa de vestimentatie si sa nu ma identific deloc  cu ea sau din contra sa ma indragostesc instant de o fusta pe care doar ce am zarit-o in vitrina unui magazin Un fel de ‘love at first sight’.