Designerii au propus „Festivalul blanii” in sezonul toamana – iarna 2010/2011

Blana nu mai este o noutate in peisajul tendintelor de iarna, motiv pentru care o regasim pe podiumurile de moda si in sezonul toamna-iarna 2010/2011, designerii propunandu-ne un adevarat festival al blanii. Unii dintre ei au reusit sa imbine utilul cu placutul avand in vedere ca prognozele meteo anunta o iarna extrem de rece. Altii au folosit blanurile pentru a adauga o nota de eleganta si lux astfel incat, accesorizate la diverse tinute,  s-au transformat in adevarate opere de arta.

Lungi sau scurte, strimte sau voluminoase, in diverse nuante si imprimeuri, hainele de blana sunt tot mai prietenoase si in acest sezon, putand fi purtate atat la o rochie glamour cat si la o pereche de blugi skinny.

Fie ca vorbim de blana naturala sau artificiala, blana este un material extrem de versatil si extravagant care poate deveni elementul de maxim interes al unei tinute.

Incearca sa dai o sansa blanurilor eco pentru ca trebuie sa recunoastem ca nu exista nicio diferenta de textura sau aspect intre blana naturala si cea artificiala, poate doar la pret.

Daca esti o adepta a articolelor din blana ar fi cazul sa iti achizitionezi cateva piese pe care unii designeri au reusit sa le scoata din monotonie folosind nuate de orange, neon, rosu, verde , optand pentru o iarna in culori vibrante.

De la un sezon la altul, designerii ne uimesc cu imaginatia debordanta care se materializeaza in tinute care mai de care mai sofisticate, inedite chiar,  iar blana pare ca i-a inspirat de aceasta data. Au fost prezente jachete si pantaloni, fuste si palarii, cizme si manusi, toate din blana. Chiar si in cazul in care s-au folosit alte materiale, blana a venit in calitate de accesoriu sau de „acel ceva” menit sa dea tinutei un aer aparte. Aplicata pe maneci, gulere sau genti, pare ca si-a atins scopul propus.

Noutatea vine totusi de la asocierea a doua elemente vestimentare aparent antagonice: sandalele si pantofii decupati, insemn al zilelor calduroase, accesorizate cu blana, acel simbol esential al iernii. Alegerea unei astfel de piese poate starni cu siguranta controverse, iar daca te decizi spre o astfel de pereche alege ca restul tinutei sa fie cat mai simpla, pentru a contrabalansa opulenta blanii.

O alta piesa de referinta pentru acest sezon este vesta din blana, un accesoriu purtat cu caldura de reprezentantele sexului frumos. Ca noutate fata de tendintele din sezoanele trecute cand se purtau vestele scurte, lungimea vestelor din blana din toamna lui 2010 poate sa treaca peste solduri. Cel mai sexy trend al acestei toamne este cel in care combini o pereche de pantaloni scurti cu o vesta din blana care iti va da un aer strengaresc, adolescentin. Poti incerca si o varianta ultra-hippie combinand-o cu o rochie de stofa cu maneci lungi. Stilul country-folk (jeansi si camasa in carouri) sau glamour-rock (rochie, bustiera, pantaloni slim sau pantaloni din piele) sunt stiluri in care vesta de blana se integreaza perfect.

Pentru un stil clasic si elegant alege blana in culori „traditionale”, negru, maro sau crem, iar daca nu esti adepta unor astfel de piese si vrei totusi sa fii in tendinte, orienteaza–te spre accesorii din blana care nu mai sunt de mult o necesitate, ci adevarate obiecte de lux, simbol al unei tinute glam ce-ti vor oferi un look extrem de chic intr-un sezon extrem de rece.

Sursa foto: fashionologie.com