Louis Vuitton – Marc Jacobs – Expozitie la Paris

Daca aveti norocul sa ajungeti la Paris pana in luna septembrie, nu trebuie sa ratati expozitia Louis Vuitton – Marc Jacobs de la muzeul Luvru.

Expozitia prezinta istoria a doua personalitati, Louis Vuitton, (fondatorul marcii) si Marc Jacobs, (in prezent directorul artistic) si pune in evidenta contributia lor in lumea modei. Veti afla in ce fel au inovat ei moda, cum au facut industria sa avanseze si cum au reusit sa scrie istoria modei.

Expozitia nu are doar un scop retrospectiv, ci mai mult, analizeaza universul celor doi creatori. Aceasta paralela Vuitton – Jacobs prezinta si clarifica rolul lor intr-un  sistem al modei in timpul a doua perioade dificile, industrializarea de la sfarsitul secolului XIX si globalizarea de la inceput de secol XXI. Sunt evocate mestesugul, tehnicile avansate, creatiile stilistice si colaborarile artistice. Marc Jacobs a colaborat de-a lungul timpului cu artisti renumiti precum Stephen Sprouse, Takashi Murakami si Richard Prince pentru lansarea unor serii de genti Louis Vuitton editie speciala, pe care le veti putea vedea expuse.

Desfasurandu-se pe doua nivele, expozitia consacra fiecare etaj unuia dintre creatori intr-o scenografie semnata Sam Gainsbury si Joseph Bennett. La primul etaj, cuferele lui Vuitton sunt prezentate in paralela cu moda secolului al XIX-lea, in timp ce o selectie de modele emblematice create de Jacobs in acesti 15 ani sunt puse in scena la etajul al doilea.

Expozitia se desfasoara pana pe 16 septembrie la Louvru, la Muzeul Artelor Decorative, de marti pana duminica de la orele 11 la 18.

 

photo credit 

photo credit