Feminitate sau vulgaritate?

Feminitate…un cuvant care te duce cu gandul la ceva sublim, romantic, la culori pastelate si volane, la buline si senzualitate, carisma si bun gust, eleganta si rafinament.

Printr-o simpla privire aruncata asupra societatii actuale, vei intelege ca astazi, termenul a luat o alta infatisare, fiind de cele mai multe ori inteles gresit si aplicat necorespunzator. Societatea actuala considera feminitatea sinonima cu goliciunea, transformand ceva sublim si pur intr-un produs vandabil si de prost gust.

Daca pana nu de mult  Marilyn Monroe, Sophia Loren, Brigitte Bardot, reprezentau un etalon al frumusetii si feminitatii, astazi suntem asaltati de asa-zisele modele pentru tinerele generatii, frumuseti construite din bisturiu, in saloanele chirurgilor esteticieni, frumuseti false si vulgare.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit; sunt intrutotul de acord cu operatiile estetice, atat timp cat ele sunt neaparat necesare, iar rezultatele sunt de bun gust si in limita decentei, insa, sa-mi fie cu iertare, ma ingrozesc privind emisiunile tv in care apar femei care au devenit identice: sani imensi, neaparat siliconati, botox in buze, extensii, unghii false, rinoplastii, silicon in fese, lentile de contact colorate, fuste scurte si decolteuri adanci si lista poate continua. Parca prea mult, prea mult….

Cel mai trist este faptul ca aceste femei sunt nelipsite din ziarele si revistele mondene, iar populatia este de-a dreptul sufocata de avalansa de clone, caci asa le numesc eu, care pur si simplu ne-a invadat viata, iar tinerii fara experienta si cunoastere intr-ale vietii, le iau drept exemplu pe aceste domnisoare care nu fac altceva decat sa isi etaleze frumusetea obtinuta pe bani grei(proveniti cine stie de unde).

Rezultatul promovarii excesive a divelor plaiurilor mioritice este societatea actuala, o Romanie plina de pitipoance si femei vulgare, care au uitat ce inseamna cu adevarat feminitatea si bunul gust. Probabil acesta este si motivul pentru care strainii spun despre femeile romance ca sunt cele mai vulgare, iar frumusetea si inteligenta palesc in fata vulgaritatii de care dam dovada.

Pentru ca am tot criticat pitiponceala si prostul gust, a venit vremea sa aplaudam si initiativele remarcabile, incercarile de a schimba Romania intr-o tara eleganta si plina de rafinament, de simplitate si mister, incercarile de a readuce feminitatea in Romania si de a o transpune in viata fiecareia dintre noi, transformand-o intr-o carte de vizita personala.

Dana Budeanu este cel mai bun exemplu al omului care a avut puterea sa incerce o schimbare in Romania, sa readuca simtul esteticului in prim-plan si sa reimplementeze ideea unei societati feminine si gratioase. Creatiile sale de-a dreptul exceptionale au impresionat intreaga lume, amintindu-ne ca LESS IS MORE si ca romantismul, senzualitatea si inocenta, sunt ascunse in fiecare dintre noi; trebuie doar sa le redescoperim. Creatii vaporoase, din materiale senzuale si pretioase, romantism, simplitate si bun gust, toate aceste ingrediente au facut din colectia ”Lolita”, o colectie de succes, aplaudata si admirata de intreaga lume.

Reaminteste-ti si tu ce inseamna feminitatea! Reinventeaza-te!

Credit foto