London Fashion Week la GALATECA

GALATECA, prima galerie de artă aplicată deschisă în București, va aduce în România expoziția de design vestimentar și accesorii “The Rest is Tomorrow”. Evenimentul a fost inițiat de Institutul Cultural Român, pentru secțiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week 2013. Expoziția se va muta la București într-o nouă scenografie pentru a fi deschisă publicului larg timp de o lună la GALATECA, începând de joi 28 februarie 2013.

Evenimentul de prezentare a expoziției va fi dublat de lansarea concept store-ului asociat galeriei, denumit NEOGALATECA.

Scenografia expoziției din cadrul GALATECA îi aparține arhitectului Attila Kim, care a semnat de-a lungul timpului numeroase expoziții din România și din afara țării. Pe durata vernisării “The Rest is Tomorrow” GALATECA a pregătit o serie de evenimente ce pun accentul pe interacțiunea publicului cu moda românească.

Expoziţia la care participă șase designeri români – Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu şi Carla Szabo – va avea deschiderea oficială la Londra pe data de 13 februarie 2013.

Portofoliul concept store-ului NEOGALATECA va cuprinde o selecție de produse alese cu grijă după criteriul inovației, al calității design-ului și al execuției obiectelor, cuprinzand de la accesorii de casa si fashion, pana la carte si obiecte de arta.

„NEOGLATECA este un concept dezvoltat în jurul ideii de creativitate, calitate și prețuri care acoperă întreaga varietate de bugete. Ne adresăm publicului cu branduri românești și internaționale, ce respectă specificul locului, de la CARTE la C’ARTE”, explică Iulia Gorneanu, Project Manager al GALATECA.

GALATECA este prima galerie de artă aplicată din București. Situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, în apropierea Ateneului Român, GALATECA va expune design de obiect, new media art, grafică, fotografie, instalații, creații de artă aplicată, fiind deschisa catre promovarea tinerilor artisti și designeri romani.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul www.galateca.ro