CARNAVALUL DE LA RIO: Exuberanta si culoare, pe strazile braziliene

Carnavalul de la Rio, sarbatoarea braziliana in care totul este permis, a inceput oficial si va dura cinci zile. Punctul culminant al evenimentului va fi atins in timpul noptilor de duminica si luni cand vor defila celebrele scoli de samba.

Cu toate acestea, de acum 15 zile, numerosi petrecareti au luat cu asalt strazile din Rio pentru a defila in “blocos” (grupari de cartier), considerate ca fiind “carnavalul autentic”, intrucat sunt deschise tuturor.

In aceste blocos, oamenii pot sa se deghizeze sau sa nu se deghizeze, pentru ei fiind suficient sa danseze, sa se amuze si sa seduca, totul fiind udat din plin cu multa bere, pentru a combate caldura.

Fatadele imobilelor din centrul administrativ al orasului Rio de Janeiro sunt protejate contra sutelor de mii de petrecareti prin grilaje speciale, iar politia a intarit securitatea in orasul care va gazdui Campionatul Mondial de fotbal in 2014 si Jocurile Olimpice in 2016.

Carnavalul de la Rio este renumit pe plan mondial pentru defilarile exuberante organizate pe Sambadrom – o veritabila “pasarela a muzicii samba” – incadrat de doua tribune cu 72.500 de spectatori privilegiati, conceput de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, decedat in decembrie 2012, cu putin timp inainte de a implini varsta de 105 ani.

 

Sursa articol Mediafax