JK Rowling s-a scuzat față de Donald Trump

J. K. Rowling, autoarea sagăi literare Harry Potter, și-a cerut scuze pe Twitter pentru că l-a acuzat în mod eronat pe președintele american, Donald Trump, că ar fi ignorat un băiețel cu handicap, care vroia să îi strângă mâna, informează AFP.

“Ce stupefiant și ce oribil să vezi că Trump nu reușește să strângă mâna unui băiețel care dorea doar să-l atingă pe președinte”, a scris celebra autoare cu câteva zile în urmă.

Comentariul scriitoarei se referea la un filmuleț postat pe rețele de socializare care îl arată pe președinte la o recepție, trecând prin fața unui băiețel aflat în scaunul cu rotile, care întinde spre el o mână, fiind ignorat însă de președinte. Ulterior s-a dovedit că filmulețul a fost trunchiat iar Trump a strâns mâna copilului, după cum au confirmat și părinții acestuia.

“Sursele m-au informat că nu era (prezentată) interacțiunea completă și corectă dintre ei. În mod clar mi-am proiectat-o pe a mea”, a scris luni seara J.K. Rowling, atunci când și-a dat seama de eroare.

“Îmi cer scuze fără rezerve față de acest copil și față de familia sa”, a adăugat scriitoarea, fără a-și cere scuze și față de Donald Trump.

Primul său tweet a fost șters de pe contul său.