Crema de zahar ars

Pe o asemenea vreme, avem nevoie neaparat de ceva dulce pentru a nu cadea in melancolie. Asa ca, incearca ceva simplu de preparat dar foarte gustos pentru a te inveseli imediat. Pentru crema de zahar ars ai nevoie de: 1 l lapte, 200 g zahar pudra, 1 praf zahar vanilat, 1 lingurita amidon sau faina, 4 oua iar pentru imbracarea formei mai ai nevoie de inca 100 g de zahar tos.

Ouale proaspete se sparg in castron. Amestecand mereu cu mixerul adaugi pe rand zaharul, vanilia, amidonul si laptele rece. Intr-o cratita mai mica topesti 3 linguri de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit incearca sa rasucesti cratita astfel incat zaharul ars sa imbrace peretii. Dupa 10 minute se toarna compozitia in aceasta cratita imbracata cu zahar ars. Cratita cu compozitia de crema de zahar ars se aseaza intr-un vas cu apa si se da la cuptor. Cand crema de zahar ars este gata, se rastoarna pe farfuria de servit impreuna cu sosul format.

Pofta buna! 🙂