Catalina Tolos: City break in Berlin

Mi-am propus ca dupa fiecare mini-vacanta sa scriu cateva impresii si recomandari pentru cei ce adora calatoriile. Vizita in Berlin am planificat-o inca din luna Ianuarie, cand am gasit bilete de avion dus-intors cu 30 si ceva de euro de persoana. Am rezervat si o cazare pe booking, cat mai aproape de metrou si rezonabila ca pret. Berlinul nu este un oraş scump, cred ca este printre cele mai ieftine capitale din Europa. In plus sunt multe obiective turistice, muzee si atractii ce pot fi vizitate aici. Eu personal am vrut o mini-vacanta relaxanta asa ca am preferat sa vizitez macar in trecere cateva obiective:

Simbolul orasului Berlin: Brandenburger Tor este o poarta monumentala construita in secolul al 18-lea ca simbol al pacii. In timpul Razboiului Rece a devenit un simbol al unui oras divizat iar dupa Caderea Zidului Berlinului, a devenit simbolul Berlinului reunificat.

Brandenburger Tor

Reichstag: sediul Parlamentului German, construit in secolul al 19-lea a fost grav avariat in anul 1933 in urma unui incendiu insa a fost reconstruit dupa razboi, fiind adaugat si un dom de sticla deasupra salii plenare de unde se poate admira o frumoasa panorama a orasului.

Reichstag

Checkpoint Charlie: un simbol al Razboiului Rece , reprezenta un punct de trecere intre Germania de Est si Germania de Vest.

Checkpoint Charlie

Memorialul Holocaustului: un monument menit sa comemoreze moartea a sase milioane de evrei ucisi de catre Hitler si fortele naziste.

Memorialul Holocaustului

Berliner Dom de pe insula muzeelor – o frumoasa catedrala in stil baroc. Unul dintre punctele de atractie ale domului este orga cu peste 7000 de tevi. In zona se afla si cateva muzee pe care insa le-am ocolit din lipsa de timp, insa pentru pasionatii de istorie sunt ideale.

Berliner Dom

Gradina Zoologica: Una dintre cele mai mari gradini zoo din Europa unde majoritatea animalelor se misca liber in habitaturi naturale cat mai realiste. O zi aici e mai mult decat relaxanta mai ales pe o vreme insorita.

Turnul de Televiziune din Alexanderplatz: de aici se poata admira o panorama de 360 de grade a orasului Berlin de la o inaltime de 203 metri. E superb orasul vazut de aici, pentru mine e in top 3 obiective Berlin.

Potsdamerplatz si Alexanderplatz cele mai mari piete din Berlin. Aici gasiti magazine, cafenele, baruri, restaurante si tot ce va mai doreste sufletelul.

Un city-break in Berlin ar fi incomplet fara o vizita de o zi In Potsdam.

La 45 de minute de Berlin, in oraselul Potsdam se află ansamblul de palate şi parcuri Sanssouci – cel mai mare sit înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din Germania. Superbele gradini care se intind pe hectare intregi, ascund nenumarate comori arhitecturale: Palatul Nou, Oranjeria (Un palat-seră pentru creşterea portocalilor), Casa Chinezească, etc.

Palatul parca desprins din povesti, a fost construit pe la jumatatea secolului al 18-lea din ordinul imparatului Prusiei, Friedrich al II-lea. Sanssouci inseamna “fără griji” in franceza si e un adevarat loc de relaxare, într-o zona pitoreasca a Pots­damului, departe de agitatia cotidiana din Berlin.

Sanssouci e un palat atipic construit in stil rococo, cu gradini terasate cu vita de vie si smochini, cu alei presarate cu flori, fantani arteziene si statui impunatoare. Un loc in care simti natura cu fiecare celula din corpul tau.

Impresia mea dupa o zi intreaga de colindat gradinile Sanssouci a fost WOW. Intr-adevar m-am simtit fara griji, am uitat pentru cateva ore de tot si recomand cu drag acest loc superb.