Catalina Tolos: Revelion in Budapesta, un inceput de an perfect

In cazul in care nu ati vizitat inca Budapesta, e bine sa o aveti in vizor pe viitor.

Budapesta se afla pe buna dreptate in top cele mai frumoase capitale europene. In noaptea dintre ani am umblat pe strazile pline de tineri si turisti dornici de distractie. Frumos imbracata de sarbatoare, cu braduti impodobiti si luminite la top pasul, cu o arhitectura deosebita, cu strazile pline de energie, Budapesta m-a cucerit inca din prima seara petrecuta aici.

Budapesta

De-o parte si de alta a Dunarii, principalele obiective turistice sunt usor de reperat.
Palatul Parlamentului, Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan sunt doar cateva dintre frumusetile acestui oras.

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Budapesta are o serie de poduri peste Dunare, cel mai popular fiind Podul cu Lanturi care leaga Buda de Pesta. Aici am baut o bere in cinstea noului an si am admirat infrigurati frumoasele peisaje.

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Pe strada Vaci, care se intinde de la Piata Vorosmarty pana la Piata Centrala, puteti sa va relaxati savurand o cafea buna, mancand ceva traditional sau colindand prin magazinele orasului.

Budapesta

Pentru o seara perfecta, mergeti intr-un ruin-pub, noi am ales sa bem cateva shot-uri si un vin bun in Szimpla kert pub, care ne-a animat restul noptii. Decorul acestor ruin-pub-uri mi se pare genial iar atmosfera de aici e super fun.

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Si un must-do in Budapesta este o croaziera de seara pe Dunare, de unde puteti admira frumoasele cladiri luminate ale orasului.

Happy new year, people!

Budapesta