Laptele si somnul

Stii ce legatura exista intre lapte si somn? Afla acum despre proprietatile miraculoase ale laptelui! Trecerea de la laptele din piata la cel care poarta emblema UHT este simpla si aducatoare de beneficii multiple.

Bunica mea avea la tara o vacuta cu care eu si fratele meu ne-am facut mari. Laptele de vaca nu a lipsit de la masa noastra, de aceea suntem atat de voiosi. Nu am avut niciodata probleme cu calciul: organismul nostru s-a dezvoltat armonios si dentitia este imaculata, asemenea starurilor de la Hollywood si a altor oameni care consuma zilnic lapte ca si noi. Sa nu crezi ca exagerez beneficiile acestei licori a sanatatii!

Te voi convinge in randurile urmatoare ca merita sa renunti la sucuri, merita sa renunti la cafea, merita sa renunti la tutun pentru o cana cu lapte ultrapasteurizat. Ai vazut bine scris: ultrapasteurizat!

Ce inseamna asta?

Intre timp am renuntat la cana cu laptele de la bunica si am introdus in alimentatia mea acelasi produs, laptele, dar sub o alta forma. In primul an de facultate, am invatat la Microbiologie despre pasteurizarea laptelui care se face la temperaturi de pana la 75 de grade si am comparat imediat cu procesul de fierbere al laptelui din povestea bunicii mele. Prin intermediul acestui laborator am avut ocazia sa examinez la microscop compozitia laptelui dupa si inainte de fierbere pe flacara aragazului. Am fost surprinsa sa descopar ca valoarea nutritiva a laptelui a scazut considerabil, iar proprietatile nutritive ale acestuia erau irosite prin acest proces. Tot atunci am aflat si despre Ultra High Temperature (UHT)- sau ceea ce face din lapte o adevarata sursa de sanatate, energie si frumusete. Acesta presupune expunerea laptelui pentru 2-4 secunde la temperaturi ultrainalte, situate undeva intre intervalul 135-150 de grade Celsius. Si asa laptele devine cu adevarat sigur pentru consum, pastrandu-si proportia de calciu, vitamina D, fosfor, vitamina A, vitaminele din familia B (B1, B2, B9, B12), magneziu, potasiu, ribovlavin si proteine.

De atunci si pana acum beau numai lapte la cutie, ultrapasteurizat. Si parca si gustul este mult mai bun, cand stiu cat de folositor ii este organismului meu. Chiar trebuie sa iti faci si tu un ritual din consumarea a cel putin 2 cani de lapte pe zi, daca iti doresti sa nu ai probleme de sanatate si mai ales probleme cu somnul.

Traim intr-o societate guvernata de stres, probleme de serviciu, neintelegeri, conflicte de interes, nepotriviri de caracter in viata de familie si asa mai departe.
Cand totul devine gri, numai laptele ramane alb!

Asa ca spune nu insomniei si mai ales stresului, consumand lapte ultrapasteurizat dimineata si seara. Noaptea trebuie sa fie pentru tine o sursa de relaxare totala. Organismul tau are nevoie dupa o zi agitata de un singur element care sa cheme la tine somnul. Ai nevoie de asta pentru a te pune pe picioare pentru urmatoarea zi, cand te vei trezi iarasi cu un pahar cu lapte. De data asta pentru energie.

Nutritionistii spun ca laptele este unul dintre cele mai potrivite alimente pe care le poti consuma la ultima masa din zi. Fiind usor de digerat, laptele iti va permite sa ai un somn linistit. Organele tale au si ele un ceas dupa care isi ghideaza activitatea. Ele functioneaza la nivelul de excelenta intr-un interval orar specific, asa ca trebuie sa tii mereu cont de asta.

Consumand lapte caldut seara, vei reusi sa adormi cu zambetul pe buze. Vei scapa de senzatia de foame, vei reusi sa ai o silueta de invidiat in timp si vei indemna chiar tu pe toata lumea sa descopere secretul tau. Laptele face parte din categoria alimentelor care contin cantitati mari de triptofan, un aminoacid care il va chema pe Mos Ene pe la gene!
Magneziul continut va ajuta la relaxarea muschilor si daca mai iei in calcul si cateva minute de masaj deja poti spune adio definitiv noptilor albe!

Acum ca ai aflat legatura dintre lapte si somn iti doresc sa ai parte  intotdeauna de nopti linistite.