Romania, tara recordurilor

De-a lungul timpului, Romania a strans numeroase titluri in Academia Recordurilor Mondiale. Unele dintre ele sunt surprinzatoare sau amuzante, fie ca vorbim despre performante artistice sau sportive, inventii, constructii sau delicii culinare.

Iata doar cateva dintre ele:

Prima nota de zece la gimnastica – Nadia Comaneci a starns cele mai multe note de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, la doar 14 ani. De atunci, niciun gimnast nu a mai reusit sa obtina nota 10.

Cel mai tanar cantaret de succes din lume: Cleopatra Stratan. La doar 3 ani, micuta a fost desemnata cel mai tanar artist care a primit trei premii MTV si cel mai tanar artist care a inregistrat un album sio melodie care a devenit numarul unu in topurile muzicale.

Cel mai lung poem de dragoste a fost desemnat „Luceafarul”, de Mihai Eminescu, in 2009.

Cea mai mare cladire administrativa din lume – Palatul Parlamentului, cu o suprafata de  de 360.000 de metri patrati.

Cea mai mare omleta taraneasca– gatita de o echipa de 20 de bucatari , a necesitat cantitati uimitoare de ingrediente: 400 de kilograme de caşcaval, 30.000 de ouă folosite, 15 kilograme de sare şi 3 de piper, o tonă şi jumătate de cartofi, 400 de kilograme de şuncă, 200 de litri de ulei vegetal, 300 de kilograme de legume, 30 de kilograme de pătrunjel.

Cea mai mare ciorba de burta– 1.058 de litri.

Cea mai lunga scrisoare pentru Mos Craciun–  413 metri lungime.

Cea mai mare parada de mirese– 100 de tinere.

Scrisoarea de dragoste cu cei mai multi semnatari

Cea mai mare coliva din lume– record doborat de mai multe ori.  Guiness Book a gasit si o traducere amuzanta pentru acest preparat de 5 tone: „prajitura de comemorare”.

Cel mai lung lant de prezervative a fost realizat in cadrul unei campanii sociale, in anul 2007. Au participat 1.683 de persoane, care au legat 25.773 de prezervative- 3269,46 metri.

Cei mai multi Mos Craciuni care au impartit cadouri bucurestenilor: 3.939 de persoane deghizate in Mos Craciun.

Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa– 2.823,8 metri

Cel mai mare numar de oameni invinsi la skandenberg. Ion Oncescu a invins  1.000 de oameni intr-un maraton de aproape opt ore.