Aluat coltunasi

Cine nu-si aminteste cu placere de coltunasii mancati in copilarie la bunici? Astazi, cautand prin caietele de retete, am gasit coltunasii si, cum nici nu mai tin minte de cand nu am mai mancat, m-am apucat de gatit coltunasi. Coltunasii se pot prepara in diferite forme si marimi, functie de preferinte, dar aluatul este intotdeauna acelasi, indiferent de umplutura aleasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 830 g faina; 130 ml apa; 5-6 oua (in functie de marime, daca sunt mici puneti 6 oua, daca sunt mari puneti 5 oua); 1 lingurita si jumatate de sare.

Preparare aluat de coltunasi: Eu l-am preparat in masina de paine. Se pune intai faina intr-un vas mare, in cazul meu in vasul masinii de paine. Se adauga apa, in mijloc, ouale, apoi sarea, dupa care se pune vasul in masina (daca nu aveti masina incepeti sa amestecati usor, cu o paleta de lemn).

Porniti masina pe programul de aluat de taietei si asteptati sa termine programul. Daca nu aveti masina, amestecati pana incepe sa se lege aluatul, dupa care scoateti-l pe masa de lucru si framantati-l bine pana cand obtineti un aluat tare si neted, care nu se lipeste de maini (se framanta cam 15 minute, iar daca este inca moale mai adaugati faina putin cate putin, pana obtineti un aluat tare, neted si elastic).

Dupa ce masina a terminat de framantat aluatul (sau dupa ce ati terminat dumneavoastra de framantat aluatul) il puteti folosi pentru prepararea coltunasilor.

Preparare in imagini:

Apasa aici pentru reteta in imagini! Retete puse la dispozitie de All-Food.ro.

Succes la preparare!