Aluat de clatite cu oua

Aluatul de clatite cu oua sau aluatul clasic este cel mai cunoscut aluat pentru clatite. Eu personal il prefer pe cel frantuzesc, dar sunt persoane care il prefera pe acesta. O clatita are cca. 620 de Kcal, fata de cea cu aluat frantuzesc care nu are decat 240 de kcal/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g faina; 80 g zahar; 1 varf de lingurita de sare; 6 oua; 500 ml lapte (sau 250 ml lapte si 250 ml apa minerala); 6 linguri de unt pentru prajit (80 g).

Preparare aluat clasic clatite: Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Adaugati in mixer faina, zaharul si sarea. Porniti mixerul, la viteza mica, si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin (si apa daca puneti jumate-jumate cu laptele). Lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 20 de minute sa se odihneasca.

Dupa ce au trecut 20 de minute, luati o tigaie (cu diametru de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins puneti 1 polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.

Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 12-14 clatite (mie mi-au iesit 12). Se pot servi cu diverse umpluturi, in tot felul de combinatii.

Preparare in imagini:

Apasa aici pentru reteta in imagini! Retete puse la dispozitie de All-Food.ro.

Succes la preparare si Pofta Buna!