Placinta cu capsuni

Placinta cu capsuni este una dintre prajiturile mele preferate. Este foarte usor de facut si va garantez ca odata ce ati gustat-o va deveni una dintre favoritele dumneavoastra.

Pentru pregatirea blatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g faina; 350 g unt taiat in cuburi; 1 lingurita sare; 3 linguri zahar; 150 ml apa calduta.

Pentru umplutura aveti nevoie de: 500 g capsuni, taiate in patru; 5 linguri de zahar alb; 5 linguri de zahar brun; 1/2 lingurita de scortisoara pulbere; 1 lingura de suc de lamaie; 1 lingura amidon; 50 g unt topit;

Pentru uns foaia de placinta aveti nevoie de: 1 ou batut.

Preparare aluat: Se toarna faina intr-un vas mare, pentru a putea amesteca usor. Se adauga untul si se framanta usor pana se leaga faina. In apa calduta puneti sarea si zaharul, si amestecati pana se dizolva.Turnati apoi, putin cate putin, peste aluat si framantati pana obtineti un aluat moale si elastic care nu se mai lipeste de maini. Inveliti apoi aluatul in folie de plastic si bagati-l la frigider, unde trebuie sa stea minim 30 de minute.

Cu 10 minute inainte de a scoate aluatul de la frigider, pregatiti umplutura. Spalati capsunile si lasati-le sa se scurga. Topiti untul si stoarceti lamaia. Taiati apoi capsunile in patru, puneti-va in farfurioare zaharul, amidonul, scortisoara si aveti toate ingredientele pregatite.

Peste capsuni turnati untul topit, zaharul, scortisoara, zeama de lamaie si amestecati pana se incorporeaza uniform toate ingredientele. In final, adaugati amidonul si amestecati din nou. Lasati apoi umplutura deoparte si pregatiti foile de placinta.

Taiati aluatul in doua si intindeti prima foaie. Puneti-o in forma, cu marginile peste tava. Taiati apoi surplusul de aluat si turnati umplutura in forma. Repartizati umplutura in mod uniform in forma.

Pregatiti a doua foaie de placinta, pe care intindeti-o si taiati-o in fasii de 2 cm latime. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc marginile benzilor, prin apasare usoara, cu marginea foii de jos, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului.

Introduceti forma la cuptor si lasati sa se rumeneasca 60 de minute, la 180 de grade. Cand este gata trebuie sa aiba culoarea maro-auriu. Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, feliati-o si o puteti servi.

Preparare in imagini:

Apasa aici pentru reteta in imagini! Retete puse la dispozitie de All-Food.ro.

Succes la preparare si Pofta Buna!