Placinta cu mere

Placinta cu mere este una din prajiturile mele preferate. Este usor de facut si ai nevoie de foarte putine ingrediente.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g de faina; 2 kg de mere; 200 g de unt; 2 galbenusuri de ou; 2 linguri de zahar; 1/2 de lingurita de sare; 1 plic de zahar vanilat; 1 plic de amoniac; 100 ml de lapte; 2 lingurite de scortisoara; 100 g zahar (pentru mere);

Preparare placinta cu mere: Curatati merele de coaja, dupa care dati-le prin razatoarea mare si adaugati-le intr-o tigaie pentru a le rumeni. Adaugati si zaharul peste mere. Se lasa la rumenit merele, amestecand periodic, pana se evapora zeama lasata. Pe aragaz, langa tigaie, asezati farfurioara cu untul pentru a se inmuia untul, mai ales daca il scoateti de la frigider. Dupa ce s-a evaporat toata zeama lasata de mere, adaugati scortisoara si amestecati pana se incorporeaza in mere. Dupa aceea, luati-le de pe foc, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se racoreasca. Pana se racesc merele preparati aluatul pentru foi.

Puneti in lapte amoniacul, zaharul vanilat si amestecati pana se dizolva. Adaugati 2 linguri de zahar tos in lapte, si amestecati pana se dizolva. Adaugati sarea si amestecati bine, sa se dizolve.
Separati galbenusurile si lasati-le deoparte. Puneti faina in mixer (sau, daca nu aveti mixer, amestecati bine cu o lingura de lemn, dupa care va folositi de maini ca sa framantati). Adaugati untul si mixati, adaugand din cand in cand faina de pe margine spre centru cu ajutorul unei palete, pentru a se integra bine untul in compozitie. Adaugati si galbenusurile de ou, pe care le-ati separat mai devreme de albus, mixand in continuare. Dupa galbenusuri adaugati laptele, putin cate putin. Imediat ce aluatul s-a inchegat scoateti-l din vasul mixerului si impartiti-l in doua. In acest moment, aprindeti focul in cuptor si potriviti-l la 180 de grade.
Intindeti foaia de placinta, dupa care asezati foaia in tava. Puneti merele si intindeti-le uniform pe intreaga suprafata a foii. Intindeti si a doua foaie, rulati-o pe intinzator, pentru a o manipula mai usor, si asezati-o in tava, peste mere. Daca s-a incalzit cuptorul, introduceti tava in el si lasati la copt 35 de minute.
Cand este gata, aluatul va avea o culoare aurie. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, taiati placinta in felii, presarati zahar pudra deasupra si asezati bucatile pe un platou.


Preparare in imagini:

Apasa aici pentru reteta in imagini! Retete puse la dispozitie de All-Food.ro.

Succes la preparare si Pofta Buna!