Praz cu masline si carne de porc

Astazi am gatit praz cu masline si carne de porc. Pentru cei care au inceput postul va recomand sa-l gatiti fara carne si va garantez ca este la fel de bun.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de porc; 4 fire de praz; 200 g masline negre; 1 ceapa; 3 linguri de pasta de tomate; 1 lamaie mica; 1 cub concentrat de legume; 50 ml vin; sare si piper dupa gust; 1 legatura de marar si una de patrunjel verde, tocate; 1 litru de apa; 8 linguri de ulei.

Pregatire ingrediente:
Tocati ceapa, taiati prazul in bucati de 5-6 cm lungime, taiati carnea cuburi, tocati patrunjelul si mararul, pregatiti-va apa, vinul, concentratul de legume si pasta de tomate si practic aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare praz cu masline si carne de porc: Puneti, intr-o cratita, 4 linguri de ulei si adaugati carnea sa se rumeneasca la foc mediu. Dupa ce s-a rumenit carnea, turnati jumatate din apa peste carne, adaugati concentratul de legume si lasati sa fiarba, cu un capac deasupra, timp de 30 de minute.

Separat, intr-o oala, dati in clocot niste apa in care adaugati lamaia si maslinele sa se opareasca timp de 5 minute. Dupa ce au fiert 5 minute, rasturnati-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.

Intr-o tigaie, separat, puneti restul de ulei si adaugati ceapa tocata si prazul si lasati-le sa se rumeneasca 5 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Dupa ce a fiert carnea, 30 de minute, adaugati peste carne ceapa rumenita si prazul, turnati restul de apa si vinul, si lasati sa fiarba timp de 25 de minute.

Cat fierbe prazul, taiati lamaia felii subtiri.

Dupa ce au trecut cele 25 de minute necesare fierberii prazului, adaugati pasta de tomate si amestecati bine sa se dizolve. Condimentati cu sare si piper dupa gust, dupa care adaugati maslinele si feliile de lamaie, amestecati bine si introduceti cratita, timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti cratita din cuptor, adaugati mararul si patrunjelul tocat, dupa care lasati mancarea sa se racoreasca 15 minute. Cand s-a racorit o puteti servi atat calda cat si rece.

Preparare in imagini:

Apasa aici pentru reteta in imagini! Retete puse la dispozitie de All-Food.ro.

Succes la preparare si Pofta Buna!