Reteta de gogosi

Sunt desertul copilariei noastre si una dintre cele mai simple si la indemana retete de dulciuri. Este vorba de binecunoscutele gogosi, care isi raspandesc mirosul prin toata casa si sunt atat de gustoase. Asta bineinteles, daca sunt facute bine. Si cum noi vrem sa fim niste bucatarese desavarsite, avem o reteta buna cu care poti sa iti impresionezi toti prietenii.

Ai nevoie de 550 gr. faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, maragrina sau grasime, drojdie cit o nuca (2lingurite), 3 galbenusuri,1/2 litru lapte , zahar vanilat 2 linguri.

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina. Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie “decupind” gogosile, rotund se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu). Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.

Pofta buna!