Cum să ameliorezi tenul iritat

Unul din cele mai mari coșmaruri cu care se înfruntă femeile? Un ten sensibil, cu probleme, care decide să se revolte fix cu câteva zile înaintea unui eveniment foarte important. Dacă ai tenul perfect și nu poți rezona cu asta, te invidiez. Dar dacă ești printre cele care se aleg constant cu un ten iritat, inflamat sau roșu și nu știi ce să mai faci în privința asta, citește în continuare.

O piele iritată poate fi cauzată fie de factori interni, precum alergiile la anumite medicamente sau produse alimentare, fie de factori externi. Aceștia sunt numeroși, de la expunerea la soare, fum, umezeală, aer poluat, saună, la folosirea anumitor produse cosmetice și de machiaj, spălarea cu apă prea fierbinte sau prea rece, mușcături de insecte și multe altele.

Înainte de a trata zona este de preferat să-ți dai seama ce a provocat iritația și să elimini pe cât posibil factorii respectivi. Cum este mai ușor de zis decât de făcut și este nevoie de foarte multă răbdare, cel mai la îndemână lucru ar fi să eviți toți potențialii factori.

Printre factorii externi principali care ar fi putut declanșa o iritație se numără:

  1. Soarele. Folosește o cremă cu SPF ridicat și care să protejeze de întreaga gamă UV, potrivită tenului tău. Dă-te cu ea în fiecare dimineață, indiferent dacă afară plouă, ninge sau dacă nici măcar nu ai de gând să ieși din casă, razele solare fiind în continuare prezente și dăunătoare. Nu-l folosi timp de mai mult de 12 luni de la deschidere.
  1. Fumul. Evită pe cât posibil să stai în fum, să ieși în restaurante sau cluburi neaerisite. Este de ajuns aerul poluat în care trăim, nu?
  1. Proceduri iritante. Evită pentru o perioadă orice fel de epilat facial sau vizitele la saună.
  1. Ia o pauză de la produsele care pot conține substanțe iritante. Asta include produsele de machiaj, scruburile, exfolianții, săpunurile, dar și produsele de curățat casa sau spălat rufele. Citește lista de ingrediente și evită orice conține acești iritanți: alcool, parfum, mentă, uleiuri sau extract de citrice. Verifică să nu fi depășit termenul de valabilitate.
  1. Aplică tratamente anti-roșeață sau anti-iritante, cum ar fi aspirină, aloe vera sau ceai verde. Pentru ceva mai profesionist, poți încerca pachetele cosmetice de la clinica Hilmi Medical Center, sunt proceduri non-invazive personalizate, care au rolul de a hidrata și regenera pielea.

Fiecare are un tip diferit de piele, reacții diferite, ceea ce se potrivește perfect pentru prietenele tale poate avea efectul complet opus la tine. Ca regulă, evită să experimentezi orice fel de produse sau tratamente noi cu mai puțin de două săptămâni înaintea unui eveniment important, precum o aniversară sau nuntă.

foto credit