dr. Elena Barbu: Participa la evenimentul “Constelatii familiale – Iubire si respect”

Bucuresti, 30.09.2018

Iubirea este altceva decat un sentiment, indiferent daca este vorba despre iubirea pentru partenerul ori pentru parintii sau copiii nostri. Dar ce este de fapt iubirea? Iubirea este rezonanta cu tine insuti, rezonând astfel cu fluxul vietii care ne poarta pe toti mai departe. Cum crezi ca poti iubi, daca esti in distonanță cu tine insuti si implicit cu fluxul vietii din care fac parte parintii tai, partenerul de alaturea, copiii si restul rudelor, precum si intreaga umanitate?

Alaturi de iubire care este rezonanta cu tine si cu fluxul vietii, este faptul ca iubirea urmeaza anumite legi ale iubirii, ancestrale si imuabile, care trebuie respectate neclintit. Legea si iubirea apartin una alteia, dar legea este prima, pe cand iubirea este in slujba acestei legislatii supreme. Cine este capabil sa se abandonze acestor legi ale iubirii, are cele mai mari sanse sa infloreasca. Atitudinea corecta este de respect pentru legi, cu iubire!
Cand cunosti care sunt si cum functioneaza legile iubirii in cadrul familiei in general, poti inflori respectandu-le in cadrul propriei tale familii de origine. Si in acelasi timp, esti capabil sa slăbesti strânsoarea hățurilor ei la timpul potrivit, sa-ti creezi propria ta familie si sa-ti asumi responsabilitatea pentru aceasta familie.

La randul ei, daca familia cunoaste legile iubirii si le urmeaza, poate face față cu succes situatiilor dificile si loviturilor venite din partea destinului.

Legea ancestrala de baza a iubirii care actioneaza in cadrul familiei este dreptul absolut al tuturor membrilor ei, fara nicio exceptie, pentru absolut niciun motiv, de a-i apartine. Cerintele ei pot fi cunoscute, amarnic uneori, prin efectele drastice pe care le are. Legea porunceste ca daca cineva apartine familiei, adică daca a fost chemat la viata în cadrul ei sau i s-a adaugat in orice alt fel, dreptul sau de a apartine familiei este egal cu al oricaruia dintre membrii ei. Nimeni dintre membrii familiei nu poate avea un drept mai mare sau mai mic, unul prioritar sau secundar de a-i apartine.

Aici sunt inclusi si cei care au murit, pentru ca ei nu au iesit din sistem, ci sunt prezenti in familie intr-un mod special. Aceasta lege mai spune și ca oricine a fost candva in acea familie are dreptul in continuare de a-i apartine. Daca cei morti au fost exclusi sau uitati si apoi sunt reprimiti inapoi in sufletul familiei asta da un sens de completitudine tuturor membrilor acesteia – cand fiecare membru este acceptat in familie cu destinul lui, cei vii se simt impliniti si liberi. Eliberarea de sentimentele de superioritate asociat cu faptul de a fi in viata si adoptarea unei atitudini de solidaritate integrativa cu cei morti, reprezinta atitudinea interioara potrivita care faciliteaza gasirea unei solutii la problemele grele si persitente pe care le avem. Cuvintele vindecatoare sunt: ”Voi ati murit, eu voi mai trai un timp si apoi voi veni si eu.” Si asta pune capat arogantei care exclude. Atunci viata nu mai este vazuta ca un triumf asupra celor morti, ci este conectata cu ei si in rezonanta cu ei. Si inspira incredere in ei. Asta ne umple de energia vietii si a vindecarii.

Daca toti membrii familiei, vii si morti, sunt recunoscuti si au un loc recunoscut in inima si in sufletul meu, ma voi simti un om complet si implinit. Si in acelasi timp pot fi liber de constrangerile sistemului familial. Caci nimic din ceea ce nu e terminat nu ma mai constrange. Membrii familiei ma insotesc ca o sursa de energie pozitiva si nu sunt legat cu nimic de ceea ce este rau. In consecinta, pot sta drept in fata Vietii bucurandu-ma de toate darurile care au ajuns la mine, pe care le primesc cu bucurie si le dau mai departe partenerului si copiilor mei.

Va astept ca impreuna sa descoperim unde am incalcat cu voie sau fara voie, cu stiinta sau fara stiinta legile iubirii pentru a redobandi rezonanta cu noi insine si cu marele fluviu al vietii, conditie fundamentala a unei vieti implinite.

Cu iubire si respect,
Elena Barbu

INFORMATII DESPRE DESFASURARE:
• Programul: Duminica 30.09.20158, orele 9.45-18.00.
• Pauza de pranz este de 1 ora si 15 minute.
• Contributie: 150 lei
• Adresa: Bucuresti, hotel Siqua, sala Roma, Calea Plevnei nr.59A.
• Pentru inscrieri, detalii despre workshop si alte informatii, va stau la dispozitie la telefonul 0746-13.72.62, e-mailul: elena_barbu70@yahoo.com si prin mesaj privat pe FB.
• Daca dintre persoanele de care iti pasa exista cineva care ar putea beneficia de aceasta minunata metoda, nu ezita sa ii transmiti si ei invitatia mea de participare la workshop.