De ce trebuie ținut cont când cumpărați o bicicletă

În ultima perioadă, din ce în ce mai multă lume a început să se deplaseze cu bicicleta. Unii sunt îndeajuns de curajoși încât să străbată orașul de la un colț la altul în timpul orelor de vârf, unii se rezumă la parcuri sau la puținele piste special amenajate, iar alții se aventurează în afara orașului.

Indiferent de motivul pentru care doriți să vă achiziționați o bicicletă, parcurgeți înainte acest ghid pentru a vă decide mai ușor între miile de branduri și modele existente.

  1. Scopul

Primul lucru pe care trebuie să-l stabiliți este scopul principal pentru care doriți să folosiți bicicleta. De exemplu, dacă aveți de gând să o folosiți în special pe asfalt, în oraș, atunci nu are rost să cumpărați o mountain bike. Doriți să mergeți la birou cu ea? Sau o veți folosi în general în weekenduri sau seara, când orașul este mai liber, pentru recreere? Există biciclete speciale, care se mulează pe nevoile fiecăruia: pentru orașe, pentru femei, pentru munte, pentru distanțe lungi, există chiar și biciclete pliabile.

  1. Bugetul

Stabiliți-vă un buget în care să vă încadrați. Există nenumărate opțiuni, pentru toate bugetele posibile. Dacă cea pe care o preferați nu se încadrează în bugetul stabilit, luați în calcul și varianta de a achiziționa o bicicletă second-hand.

  1. Mărimea

Indiferent de cât de bine arată bicicleta, este important să vi se potrivească și să fie pe mărimea voastră. Dacă este prea grea, dacă de abia reușiți să ajungeți la șa sau la mânere, întreaga experiență devine neplăcută, iar în scurt timp o să începeți să o evitați și o veți lăsa să se prăfuiască. Încercați să o testați înainte să o cumpărați. Există câteva magazine care pun la dispoziție o zonă unde puteți să mergeți puțin cu bicicleta, ca să vedeți cum vă înțelegeți cu ea.

 

  1. Accesoriile

Casca înainte de toate, pentru a vă proteja. Oricât de bine v-ați descurca pe bicicletă, gândiți-vă că există numeroși factori externi pe care nu-i puteți controla. Precum modelele diversificate de biciclete, în funcție de scopul pentru care aveți nevoie, există căști sport, pentru oraș sau pentru munte.

Apoi, puteți să vă gândiți și la mânuși sau pantaloni speciali de ciclism, pentru un plus de confort. De asemenea, în cazul în care vă prinde ploaia, puteți să vă cumpărați o pelerină sau geacă rezistentă la ploaie.

Alte accesorii practice ar fi apărătoarele de noroi, becurile pentru față și spate, și un cablu sănătos antifurt – puteți găsi foarte multe pe shop-ul Biciclop, precum și accesorii care țin mai mult de estetică, cum ar fi coșulețele.

credit foto