Lucruri de care să țineți cont atunci când alegeți costumul de baie

A venit vara și, odată cu ea, și weekendurile prelungite petrecute la mare. Dacă sunteți în căutarea unui costum nou de baie, iată o scurtă listă de lucruri de care să țineți cont înainte.

Forma corpului

Primul lucru care trebuie luat în considerare înainte să plecați la cumpărături este forma corpului. Fiecare dintre noi are o zonă pe care o consideră “problematică”, altfel decât ne-am dori să fie. Costumul de baie trebuie să ne avantajeze, să scoată în evidență atuurile. Într-adevăr, este mai ușor de zis decât de decis. Există câteva tipologii generale de la care se pornește în general.

De exemplu, dacă aveți corpul în formă de pară, cu șoldurile mai late și sânii mici, va trebui să distrageți atenția de la fund și să alegeți ceva ce va maximiza partea de sus. Evitați slipul tip boxer sau cu diverse imprimeuri și alegeți ceva simplu, de preferat în culori închise. Alegeți culori deschise pentru sutien. Încercați și sutienele cu push-up.

Dacă aveţi un bust generos, veți avea nevoie de un sutien care să susțină corespunzător sânii. Încercați ceva care se prinde pe după gât și evitați sutienele tip bandă.

Dacă sunteți atletică sau aveți o formă ușor androgină, dreptunghiulară, renunțați la sutienele în formă de bandă sau slipul tip pantalonaș. Vă vor avantaja mai bine sutienele în formă de triunghi. Alegeți diverse imprimeuri sau texturi.

Dacă sunteți mai plinuță, puteți încerca un costum de baie întreg, cu tăietură înaltă, ca să vă pună în evidență picioarele.

Iar dacă aveți un corp în formă de clepsidră, atunci puteți purta în general orice, fără teama că nu v-ar avantaja.

Încercați să vă uitați la cât mai multe modele înainte să decideți. SevenSins, de exemplu, au câteva mii de modele disponibile pe site. De asemenea, au și un showroom unde puteți să probați, dacă nu sunteți sigură ce să alegeți. Aduceți și o prietenă răbdătoare, în care să aveți încredere că vă va spune adevărul. Dacă vă duceți singură, cereți ajutorul asistentelor, fiți sinceră cu ele și spuneți-le ce doriți să ascundeți sau să scoateți în evidență. Nu vă sfiiți, ele își cunosc cel mai bine produsele și vă pot ajuta.

Culoarea

Nu alegeți o culoare asemănătoare cu cea a pielii dumneavoastră. De exemplu, dacă aveți o piele deschisă la culoare, evitați să purtați costume de baie albe, deoarece nu vă vor avantaja.

Cum vă veți bronza?

Oricât de frumos ar fi costumul de baie, trebuie să fie și practic, să nu vă alegeți cu dungi inestetice de bronz. O altă variantă ar fi să cumpărați mai multe costume, în forme diferite, pe care să le purtați alternativ astfel încât să vă bronzați cât mai uniform.

Materiale

Feriți-vă de orice este de proastă calitate și suspectați că se poate rupe ușor, ca să nu vă treziți fără costum de baie la primul val mai puternic. De asemenea, dacă plănuiți să înotați foarte mult, evitați slipurile prinse cu șireturi.

Confort

Aveți grijă să fie îndeajuns de confortabil și în același timp să susțină bine. Dacă veți pleca la mare împreună cu copiii, de exemplu, mai mult ca sigur că veți alerga după ei și nu doriți să alegeți un costum de baie care vă incomodează.

Atunci când probați costumul, încercați să faceți cât mai mulți pași prin cabină, să vă așezați, să vă întindeți, ca să vedeți exact cum se comportă.

foto credit