7 gadget-uri necesare pentru bloggeri

Dacă v-ați decis să vă porniți un blog, indiferent de nișa acestuia, veți avea nevoie de câteva gadget-uri de bază. Acestea vă vor ajuta să fiți în permanență conectați atunci când sunteți pe drumuri și vă vor crește productivitatea.

  1. Laptop

Deși sunt mai scumpe decât desktop computers, au avantajul portabilității. Majoritatea bloggerilor călătoresc mult și au nevoie să fie în permanență conectați, pentru a putea lucra de oriunde.

  1. Cameră foto digitală

Chiar dacă planul nu este de a fonda un photoblog, este bine să aveţi o cameră foto digitală, pentru a putea realiza conținut exclusiv cu care să ilustraţi materialele. Alegeți una cât mai ușoară și, de preferat, fără touchscreen, pentru a fi mai ușor de transportat și pentru ca bateria să ţină cât mai mult.

  1. Reportofon digital

Veți avea nevoie de un reportofon digital pentru a lua interviuri. Spre deosebire de telefon, bateria reportofoanelor ține mult mai mult și nu veți avea surpriza să se întrerupă înregistrarea fix în mijlocul unui interviu. Puteți compara câteva modele de reportofoane pe shop-ul online SpyShop.

  1. Hub USB

Pentru momentele când sunteți în deplasare și doriți să vă încărcați telefonul și aparatul foto, să descărcați ceva pe HDD-ul extern sau să mutați niște poze, un USB hub cu mai mult de 4 porturi va fi binevenit.

  1. HDD extern

Este bine să aveți măcar două variante de back-up, pe care să vă țineți toate documentele și pozele. O altă variantă de backup, pe lângă HDD, ar fi să alegeți unul din numeroasele planuri de cloud existente (și din ce în ce mai ieftine).

  1. Extra încărcătoare

Ca să nu mai stați cu teama că rămâneți fără baterie la telefon, luați-vă o baterie portabilă. Tehnologia a evoluat foarte mult pe partea asta, bateriile externe au devenit din ce în ce mai ușoare și stylish, dar au și prețuri accesibile.

  1. Stick de net

Poate că ar fi trebuit să începem direct cu asta: stickul de net este un must-have, pentru a putea lucra de oriunde și să nu depindeți de conexiunea la net a cafenelelor din care veți lucra.

credit foto