5 idei prin care să dai un refresh la casă

De foarte multe ori, ne folosim de scuza că este mult prea scump sau complicat să redecorăm casa. Iată câteva idei mai prietenoase cu portofelul prin care poate fi dat un refresh la designul interior.

Curățenie generală

Începe cu o curățenie generală. Acesta este sfatul cel mai la îndemână, nefiind dependent de fonduri, dar și cel care va consuma cel mai mult timp. Dacă-ți este mai ușor, împarte acest task pe mai multe zile, câte o cameră pe zi. Donează sau aruncă tot ceea ce nu îți mai place, este stricat sau nu ai mai folosit în ultimul an și returnează ceea ce este împrumutat. Sigur ai nenumărate lucruri pe care le păstrezi în cazul în care vei avea nevoie de ele, deși nu te-ai mai atins de ele și nu fac altceva decât să adune praful.

Adaugă lumini noi

Doar schimbând luminile poți schimba radical felul în care arată casa. Înlocuiește becurile vechi incandescente cu unele noi, de tip LED. Încearcă unele de ambient, reglabile, la care poți seta intensitatea. Sunt mai longevive și vei reduce astfel și din factura pentru energia electrică. Altă idee pentru sufragerie sau dormitor ar fi să cumperi câteva lampe de podea.

Schimbă perdelele și draperiile

O idee simplă și de efect, prin care să dai instant un refresh la întreaga cameră: înlocuiește perdelele și draperiile cu unele noi. RetroBoutique are în ofertă câteva variante fresh din care poți alege.

Vopsește piesele vechi de mobilier

Pentru un aer proaspăt, poți vopsi parțial sau integral unele piese de mobilă din lemn, precum noptiera, comoda sau măsuța televizorului.

Personalizează prin accesorii noi

Probabil cel mai rapid mod de a da un aer nou casei este să cumperi câteva accesorii noi și colorate. Ai nenumărate opțiuni, de la perne decorative, fotolii puf sau scaune în formă de scoică, la stickere decorative, lenjerie nouă de pat pentru dormitor, rame foto, perdea de duș, prosoape, lumânări, plante sau flori.

Credit foto